Actualitat

El decret per reestructurar els Mossos és un abús d’ERC: “No passaria el filtre del Parlament”

20 març 2023

La portaveu del PSC, Elia Tortolero, ha mostrat aquest dilluns la preocupació dels i les socialistes pel decret del govern per reestructurar els Mossos d’Esquadra, una informació coneguda a través dels mitjans de comunicació: “No ens agrada gens la música. Demanem al govern que reflexioni i deixi el decret sobre la taula”.

“Lamentem que no tindrem l’ocasió de votar-lo, però estem convençuts que no passaria el filtre del Parlament. Aquest decret no obtindria els vots necessaris per tirar endavant”, ha avisat Elia Tortolero en roda de premsa al Casal Socialista Joan Reventós.

Elia Tortolero ha criticat que ERC estigui “fent un abús inadmissible de la seva posició de minoria”, aprovant un decret que “sobredimensiona innecessàriament l’estructura de Comandaments del Cos de Mossos d’Esquadra” i “representa una pèrdua de la qualitat democràtica”. “És una autèntica barbaritat treure les punxades telefòniques de l’àmbit de reserva que hi ha entre l’investigador i el fiscal”.

Sequera a Catalunya

Elia Tortolero també s’ha mostrat preocupada per la sequera que pateix Catalunya i els seus efectes, i ha recordat que el PSC està disposat “per ajudar en el que calgui, pensant primer en el bé del país”. “Però demanem que el govern es mogui, que prengui la iniciativa. És per això que el nostre primer secretari, Salvador Illa, va fer arribar una carta al president de la Generalitat. Anem tard, i cal que actuem per poder fer front a aquesta situació”.

L’any passat, 4 de cada 5 euros de l’ACA es van quedar al calaix i “ara hi ha molt poc marge d’actuació”, ha avisat Elia Tortolero, que ha lamentat que la primera mesura adoptada pel govern hagi estat “sancionar els ajuntaments i buscar culpables fora”.

Moció de censura

Sobre la moció de censura que es debat aquesta setmana al Congrés dels Diputats, Elia Tortolero, ha constatat que Abascal “no s’atreveix a presentar-se com a candidat”. “En cap país del nostre entorn la dreta moderada s’atreveix a abstenir-se davant els plantejaments de la ultradreta, però a Espanya n’hi ha un i es diu Alberto Núñez Feijóo, qui prepara el terreny per pactar amb la ultradreta”.