Actualitat

El Congrés dels Diputats dona llum verda als Pressupostos Generals de l’Estat

3 desembre 2020

congres-diputats
La diputada Montse Mínguez, etziba a PP i a Vox que: "On vostès veuen festa, nosaltres veiem drets; on vostès veuen despesa nosaltres veiem inversió; on vostès veuen deute, nosaltres veiem justícia social"

La diputada del PSC per Lleida al Congrés i portaveu de Pressupostos del Grup Parlamentari Socialista, Montse Mínguez, ha instat els diputats i diputades de la Cambra Baixa a votar a favor dels Pressupostos Generals de l’Estat per a 2021: “Votem que ‘sí’ a tots i cadascun dels títols i seccions d’aquests Pressupostos Generals de l’Estat; il·lusionats, agraïts, i orgullosos del treball realitzat. Hem estat capaços d’arribar a acords, fora al carrer ningú entendria el contrari”.

“Quan els socialistes i el Govern de l’Estat acceptem alguna esmena d’un grup independentista la dreta diu que trenquem Espanya, però quan els senyors de la dreta accepten les esmenes de JxCat, segons ells, no es trenca Espanya. ¿Quina diferència hi ha?”, ha preguntat la diputada del PSC als diputats i diputades del Partit Popular i de Vox. “Quan vagin a fer campanya a Catalunya li ho recordarem, perquè nosaltres estem pel diàleg, per la negociació i pel pacte”, ha afegit.

Mínguez ha instat als diputats i diputades del PP que expliquin per què durant el seu mandat “van fer la major pujada impositiva des del mandat d’Isabel la Catòlica” si, segons ells, “abaixant els impostos es troben totes les solucions”. Així mateix, la portaveu ha recordat als diputats i diputades de la dreta que “una baixada impositiva posa en risc els serveis públics”.

“No té mèrit sortir al rànquing de les Comunitats Autònomes on menys impostos es paguen, el que té mèrit és sortir al rànquing de les Comunitats Autònomes que més inverteixen en serveis públics”, ha destacat Mínguez, que ha denunciat que la Comunitat de Madrid és la comunitat que menys inverteix en despesa sanitària, la tercera que menys paga als seus professionals, i la que menys recursos destina a l’atenció primària.

Així mateix, Mínguez ha fet una crida a la responsabilitat i ha recordat a PP i a Vox que “en el tercer trimestre d’aquest any la fortalesa del nostre país va superar totes les previsions, perquè quan el nostre país apuja la persiana no hi ha qui l’aturi”. “On vostès veuen festa, nosaltres veiem drets; on vostès veuen despesa nosaltres veiem inversió; on vostès veuen deute, nosaltres veiem justícia social; i on vostès veuen dèficit, nosaltres veiem recuperació”, ha conclòs la diputada.