Actualitat

El Congrés dels Diputats aprova els Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2023

24 novembre 2022

La diputada del PSC i portaveu de Pressupostos del Grup Parlamentari Socialista, Montse Mínguez.
Els comptes públics contemplen més de 3.000 milions d'inversió a Catalunya

El Congrés dels Diputats ha aprovat els Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2023. Uns comptes que inverteixen més de 3.000 milions a Catalunya i dupliquen els fons que el PP destinava a Catalunya quan governava, convertint-se en els pressupostos més ambiciosos dels darrers tretze anys.

A més, protegeixen a les famílies, a l’economia i al teixit productiu del nostre país. Uns comptes que actualitzen les pensions amb l’IPC i omplen la guardiola de les pensions amb gairebé 3.000 milions, partida que beneficiarà prop d’1,8 milions de pensionistes a Catalunya. Per altra banda, aposten pels més joves augmentant les beques per a l’estudi, prorrogant el bo cultural jove i impulsant polítiques per a la seva emancipació.

I també inclouen mesures per pal·liar les conseqüències de la guerra a Ucraïna, com la pròrroga de la gratuïtat del transport públic o el bo tèrmic.

La diputada del PSC i portaveu de Pressupostos del Grup Parlamentari Socialista, Montse Mínguez, ha indicat que “són uns bons pressupostos per als nostres ciutadans i ciutadanes”. I ha agraït la predisposició per dialogar de les diferents forces polítiques que han donat suport als comptes.

“Gràcies a tots els grups parlamentaris que donen suport a aquests pressupostos, que seran els tercers d’aquest Govern, i gràcies també per entendre la grandesa de la paraula política, ja que malgrat les nostres diferències, pel bé de la majoria social del nostre país, som capaços de deixar-les de costat i buscar el consens”, ha recalcat.

Així mateix, ha manifestat l’orgull de pertànyer al Partit Socialista, “un partit que sempre ha estat al costat bo de la història”. “La política es resumeix en decidir en quin costat de la història vols que et recordin: en el costat de recolzar als ciutadans, o en el de posar pedres en el camí. En la de preocupar-te per la vida dels altres o preocupar-te només per boicotejar al Govern”, ha conclòs.