Actualitat

Marc Lamuà: “Avui les llengües deixen de ser les profundes trinxeres que molts voldrien”

21 setembre 2023

El Congrés aprova la reforma del reglament del Congrés dels Diputats per a l'ús de totes les llengües oficials

El diputat per Girona Marc Lamuà ha explicat que la modificació del reglament per a l’ús de totes les llengües oficials “és més necessària que mai”, perquè “uns per intolerància i els altres per victimitzar-se, han fet de les nostres llengües massa temps una eina de confrontació”. “Avui les llengües deixen de ser les profundes trinxeres que molts voldrien”, ha afegit.

I ha destacat que ja no es podrà aprofitar el fet que les llengües no estiguin contemplades explícitament al reglament per utilitzar-les per confrontar i dividir l’hemicicle.

Lamuà ha indicat que només des del respecte de totes les nostres llengües “aconseguirem un futur on totes tinguin cabuda, perquè tan espanyola és la nostra llengua catalana i per això s’ha d’apreciar i respectar a la resta d’Espanya, com catalana és la llengua castellana que tenen per materna més de la meitat dels nostres conciutadans a Catalunya”.

I ha recordat que si hi ha algun partit que ha treballat a Catalunya perquè el català sigui llengua d’unió, de progrés i de creixement, “aquest ha estat el PSC de Pasqual Maragall, de José Montilla, de Miquel Iceta i de Salvador Illa”.

Així mateix, ha destacat que “la pluralitat lingüística no divideix, la pluralitat de llengües enriqueix sempre”, i que aquest acord permetrà que la Cambra Baixa “sigui com és Espanya, plural i plurilingüe, i orgullosa de ser-ho”