Actualitat

El candidat socialista de Blanes, Jordi Hernández, i el diputat al Congrés Marc Lamuà, satisfets amb la inversió de 2,5 milions per millorar la seguretat i eficiència a l’estació de tren

27 novembre 2022

Les actuacions que han fet Adif i Renfe suposaran millores en seguretat, fiabilitat i eficiència i permetran un servei de tren més àgil

El candidat socialista a l’alcaldia de Blanes, Jordi Hernández, i el diputat al Congrés Marc Lamuà han mostrat la seva satisfacció davant la inversió de 2,5 milions d’euros ha fet el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en el marc del programa “Transformem Rodalies” per millorar la seguretat, fiabilitat i eficiència del transport ferroviari a Blanes, fent possible també un servei més àgil. Les obres les han executat Renfe i Adif des del dissabte 29 d’octubre i fins al 20 de novembre.

Marc Lamuà ha destacat que aquesta actuació en l’estació de Blanes forma part “del continuat compromís del govern central amb les infraestructures ferroviàries gironines i en la seva millora i posada al dia en cada pressupost”. En aquest sentit, Lamuà ha recordat que la inversió en ferrocarrils a la província de Girona en els Pressupostos Generals de l’any vinent puja a 53M€, entre tren convencional i alta velocitat, fet que suposa un increment del 8,6% en relació a aquest any.

Per la seva banda, el candidat del PSC a l’alcaldia de Blanes, Jordi Hernández,  ha recordat que el servei de tren va quedar interromput a Blanes el gener de 2020, pel pas del Glòria i els desperfectes ocasionats. “Tot apuntava a una llarga i dolorosa espera pels usuaris del transport ferroviari, però la seva represa i aquesta inversió en execució durant tot aquest mes de novembre de 2022 posicionen de nou a Blanes com la porta d’entrada ferroviària a les comarques gironines”, ha explicat Hernández. El candidat ha destacat que “aquesta l’actuació a l’estació de Blanes comportarà una millora del servei, horaris i certesa pels viatgers, permetent una connectivitat amb Barcelona òptima”.

Hernández ha assenyalat que la transformació i millora ferroviària a l’Estació de Blanes és una de les accions clau que es realitzen per afavorir la mobilitat de la ciutadania. “Hem de promoure el diàleg constant amb totes les administracions involucrades en els serveis de transport públic, les xarxes per on discorren, treballant conjuntament per afavorir serveis de qualitat”, ha afirmat. El candidat socialista ha remarcat la importància de planificar i projectar una ciutat en què tant la mobilitat urbana com la interurbana estiguin dotades de transports públics al servei de les persones i de les seves necessitats. “Promoure la mobilitat sostenible, és un dels nostres objectiu de servei a la població, i ha de ser un dels fonaments per pacificar el trànsit, i donar oportunitats a aquells que necessiten desplaçar-se per raons de treball, formació o lleure a Blanes”, ha afirmat Jordi Hernández.