Actualitat

El Bo de Lloguer Jove al Barcelonès Nord

20 gener 2022

lidia01
Més de 81.000 joves del Barcelonès Nord podran optar al “Bo de lloguer jove”. La diputada al Congrés Lídia Guinart destaca la voluntat del Gobierno de revertir l’abandonament durant anys en polítiques d’habitatge.

El Consell de Ministres ha aprovat aquesta setmana el Bo de Lloguer Jove i el Pla Estatal per a l’accés a l’habitatge 2022-2025. Entre els objectius del pla i com a objectiu principal del Bo de Lloguer hi ha el de facilitar l’emancipació dels i les joves a través d’ajuts que els facin possible l’accés a l’habitatge.

El Bo de Lloguer Jove està destinat a joves d’entre 18 i 35 anys (inclosos). D’aquestes edats, a les cinc poblacions del Barcelonès Nord hi ha actualment 81.006 persones que potencialment hi poden optar. Concretament, 44.397 joves a Badalona, 24.794 a Santa Coloma de Gramenet, 8.199 a Sant Adrià de Besòs, 2.191 a Montgat i 1.425 a Tiana.

La diputada Lídia Guinart ha destacat que “el Govern vol contribuir al pagament de la renda de lloguer, possibilitant l’accés a l’habitatge dels i les joves i fer possible que es puguin emancipar. Al Barcelonès Nord Nord hi ha milers de joves que volen sortir de casa i encetar un projecte de vida propi però no poden fer-ho per impossibilitat de pagar els lloguers.

La quantia de l’ajut serà de 250 euros mensuals durant un màxim de dos anys. Els i les joves que vulguin demanar l’ajut hauran de fer-ho a través de la Generalitat de Catalunya, un cop se celebri la Conferència Sectorial. A la Comissió de Seguiment entre el Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana i les CCAA s’establiran alguns criteris particulars per les CCAA que ho demanin, concretament la possibilitat que la renda mensual de l’habitatge pugi dels 600 euros establerts pel decret governamental fins als 900 euros mensuals. En el cas del lloguer d’una habitació, s’estableix una renda mensual de 300 euros que les CCAA podran pujar fins a 450 en els territoris on el lloguer mitjà sigui més elevat i sempre amb acord de la comissió de Seguiment. Els ajuts concedits s’aplicaran retroactivament des de l’1 de gener de 2022 i es poden complementar amb els del Pla Estatal d’Habitatge. Aquest pla impulsarà ajudes directes als llogaters amb menys recursos, amb especial atenció a determinats col·lectius vulnerables, a més d’ajuts al pagament d’una assegurança de protecció de la renda a les persones que lloguin el seu pis. També vol facilitar l’accés dels joves a l’habitatge amb ajuts al lloguer i a l’adquisició d’habitatge.

Els Pressupostos Generals de l’Estat de 2022 destinats a habitatge multipliquen per set els darrers dels PP, els de 2018, i assoleixen els 3.290 milions d’euros, la major quantia de la història en aquesta matèria. En aquest sentit, la diputada Guinart ha assenyalat que “el Govern progressista de Pedro Sánchez vol revertir l’abandonament, durant anys, de l’habitatge social i de les polítiques públiques d’habitatge