Actualitat

“El año de la pandemia”, de Salvador Illa

19 setembre 2022

"El año de la pandemia" de Salvador Illa

Per Mireya Fuente

Salvador Illa acaba de publicar el llibre El año de la pandèmia (Edicions Península), una crònica en clau personal i política dels intensos dies en què va exercir de ministre de Sanitat i va haver de fer front a una de les pitjors crisis sanitàries de la història.

El llibre, que s’estructura en 14 capítols, narra des de l’aterratge al Ministeri, el 13 de gener de 2020, tres dies després d’haver acceptat l’encàrrec de Pedro Sánchez, fins a l’arribada de les primeres vacunes a Espanya i l’inici del procés de vacunació, revelant diferents detalls i episodis de la gestió de la Covid, com la decisió de declarar l’estat d’alarma, la configuració del procés de desescalada o els intents per arribar a un acord amb la Comunitat de Madrid.

Però també explica com, quan i per què va acceptar ser candidat a les eleccions catalanes del 14F i inclou un epíleg en el que reflexiona sobre els efectes de la pandèmia en la política catalana.

Amb pròleg de Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Salvador Illa ha volgut donar la seva visió sobre un any que va canviar la vida de tothom i fer balanç dels principals aprenentatges que ens ha deixat aquesta crisi.