Actualitat

Discurs de Cap d’Any (30/12/2022)

30 desembre 2022

Discurs de Cap d'Any (30/12/2022)

Vull aprofitar aquestes darreres hores de l’any 2022 per compartir amb vosaltres una reflexió a mode de balanç d’aquest any que acabem, però, sobretot, per reflexionar sobre el que està per venir, sobre el futur de Catalunya.

Vivim un temps difícil, complex, amb una guerra a les portes d’Europa. Si mirem endarrere, podem sentir un orgull de com Catalunya ha sabut sobreposar-se a aquestes dificultats. I si mirem endavant, penso que podem tenir un sentiment d’esperança.

He viatjat per tot el territori al llarg d’aquest 2022 i he pogut constatar que Catalunya té una enorme capacitat de resistència perquè té uns fonaments sòlids, construïts al llarg de generacions que ens fan sentir orgullosos de les nostres tradicions. He vist també a cada cantonada i a cada racó unes tradicions arrelades que conviuen amb una capacitat d’innovació i d’adaptació als nous temps.

Les empreses, el teixit industrial, l’acadèmia, la cultura, l’associacionisme, el món municipal són forts i s’han revelat contra la inèrcia i han dit prou a la paràlisi. La veritable fortalesa de Catalunya són les catalanes i els catalans.

Soy consciente de que el ruido político es a veces insoportable. Estas últimas semanas del año lo han sido de una forma particular. Por eso quiero, en este mensaje de fin de año, reivindicar sin ingenuidades el derecho a ser optimistas. Los catalanes tenemos que alegrarnos por esta nueva etapa que hemos abierto. Una etapa de diálogo. Una etapa de convivencia. Una etapa buena para Catalunya y buena para el conjunto de España.

Davant del soroll excessiu, hem de seguir apostant per la política endreçada i centrada en ser útil, que afavoreixi el retrobament generacional, social i territorial de Catalunya i que serveixi per enfortir les nostres institucions d’autogovern.

Aquest 2023 hem de ser capaços de potenciar tot allò que ha fet que Catalunya segueixi dempeus en moments de dificultat i de defensar el potencial que tenim i els seus protagonistes, els que han fet que Catalunya no deixi de funcionar en moments de dificultat.

Ho tenim tot. En aquesta nova etapa, correspon a la política passar de la inèrcia a l’acció. Són temps de pro activitat, són temps d’audàcia.

Vull que Catalunya miri al futur amb ambició. Una ambició que ha de ser col·lectiva, de tots els catalans i totes les catalanes. I que tornem a ser notícia pels nostres assoliments, pels nostres èxits i pel merescut prestigi que a vegades s’ha oblidat que els catalans som gent que fem les coses ben fetes i amb seny.

Fem-ho junts.

Feliç any 2023.