Actualitat

“Des del 28 de gener Aragonès té la proposta del PSC per posar Catalunya en marxa i encara esperem”

25 gener 2023

El president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha lamentat avui que Pere Aragonès encara no hagi dit si accepta o no la proposta “de mínims” del PSC per acordar el pressupost: “Des del 28 de gener Aragonès té la proposta del PSC per posar Catalunya en marxa i encara esperem”.

“Estem a 25 de gener i la responsabilitat per tenir pressupost és seva, senyor Aragonès. Si no subscriu la proposta, ho respecto, però és vostè qui té la responsabilitat de buscar altres suports”, ha dit Salvador Illa al Parlament, en la sessió de control a Pere Aragonès.

El dirigent socialista també ha recordat que “el pressupost es tramita, es discuteix, s’aprova i es decideix al Parlament”, i que “parlar en nom d’altres és arriscat”. Per això, “sovint és millor parlar de menys que de més”.

Salvador Illa ha lamentat que “el país està alentit, si no aturat”, i ha urgit a “posar Catalunya en marxa”. Per fer-ho, cal un govern “amb rumb clar, suport parlamentari suficient i estable, i ajuda d’un partit sòlid i ordenat, amb consciència de governar Catalunya”. Però Pere Aragonès “no compta amb cap d’aquestes tres coses”. “Per això estic intentant construir una alternativa”, ha conclòs Salvador Illa.