Actualitat

“Demano a Aragonès que digui explícitament si vol negociar els pressupostos amb el PSC”

28 novembre 2022

El president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha lamentat avui que l’1 de gener no hi haurà nous pressupostos en vigor a Catalunya, en un moment tan complicat: “El mínim que es pot exigir a la classe política en un moment tan difícil com aquest és deixar de costat la batalleta política, de sostre baix, de xemeneia estreta, tan parroquiana, i pensar en els ciutadans de Catalunya”. 

“Vull demanar al president Aragonès que s’aclareixi ja. Si realment vol que el PSC contribueixi a què hi hagi uns pressupostos a Catalunya, el convido a què ho digui explícitament”, ha dit Salvador Illa en l’acte de presentació de la proposta de Llei de la gent gran de Catalunya, recordant que el PSC s’ofereix a negociar des del 22 d’agost però ni Aragonès ni ERC han aclarit si volen. 

Salvador Illa ha avisat que si no hi ha pacte per aprovar els pressupostos es perdrà l’oportunitat d’incorporar més de 3.000 milions d’euros: “No podem permetre que els catalans paguin els plats trencats d’un govern que no governa”. 

Una llei per a la gent gran

Salvador Illa ha presentat una proposició de llei per protegir els drets de la gent gran a Catalunya, un document inspirat en les lleis de gent gran que ja existeixen a Castella i Lleó i Andalusia, que es registrarà al Parlament en els propers dies i que ha estat impulsada des del Govern Alternatiu amb el diputat Raúl Moreno al capdavant. 

“Fa sis anys, el Parlament va aprovar una moció que instava a aprovar una llei per a la gent gran. Una moció impulsada des del PSC. Han passat sis anys i ningú ha fet res. Per això presentem avui aquest document. Demostrem amb fets el nostre compromís amb la ciutadania”, ha manifestat Salvador Illa.

La finalitat d’aquesta llei és la promoció del benestar personal i social del col·lectiu de la gent gran a Catalunya, la garantia del ple exercici dels seus drets i l’assumpció de les seves responsabilitats, així com l’establiment d’un sistema integral d’atenció i protecció efectiu, que possibilitin un envelliment integral i saludable, amb la participació de totes les administracions públiques catalanes i dels sectors i entitats socials implicades.

Formulari de suport a la proposta de llei de la Gent Gran de Catalunya

En aquest enllaç podeu veure tota la informació sobre la proposta de llei de la Gent Gran i un formulari de suport i participació.