Actualitat

“Demanem a la Generalitat que, amb l’educació. estigui al costat de les famílies i els ajuntaments”

4 maig 2022

c0a4f6af-f763-45ba-ae68-804cddacf50b

La portaveu del Grup Socialistes i Units per Avançar, Alícia Romero, ha afirmat avui que “el Govern de la Generalitat té oblidada l’educació. Tenim uns greus problemes pel que fa a la planificació educativa i això ho pateixen els ajuntaments, que són els que reben les queixes de les famílies. A Mataró, per exemple, la Generalitat té un deute de 2 milions d’euros per temes educatius, afecta les finances municipals i perjudica que es puguin fer projectes”. “Quedaran 300 famílies fora de la FP perquè no han pogut accedir a la formació que volien. Hem presentat, de la mà d’Esther Niubó, un projecte de FP modernitzada i adaptada a les necessitats de la nostra indústria i la nostra economia. És un problema que tenim a tot Catalunya”, ha afegit.

En declaracions als mitjans a l’escola bressol La Llàntia acompanyada de la diputada al Parlament Esther Niubó, en el marc d’una visita a la capital del Maresme, Alícia Romero ha assenyalat que “un altre dels problemes és l’escola inclusiva. Portem molts anys demanant recursos, que puguem atendre bé aquests infants i joves. Sempre es fan de la mà dels ajuntaments perquè el Govern de Catalunya no desplega els recursos necessaris. Demanem a la Generalitat que estigui al costat de les famílies i els ajuntaments, també calen més places públiques a l’escola bressol”.

“Portem moltes setmanes demanant al Conseller Cambray que es posi a resoldre els problemes, està demostrant molta incapacitat per dialogar. Catalunya no es pot permetre tenir un conseller que no està a l’alçada de les circumstàncies i que no dona resposta als reptes que tenim plantejats”, ha conclòs.