Actualitat

“Defensem la política útil i de servei davant la que busca la conquesta del poder pel poder”

7 juny 2024

El Primer Secretari del PSC, Salvador Illa, ha defensat avui “la política entesa com a servei públic, la política útil enfocada a resoldre els problemes i les necessitats de la ciutadania, enfront a aquest estil de fer política del PP de la conquesta del poder pel poder”. En un acte a Lleida, Illa ha fet una crida a que “aquest estil de fer política de la dreta només s’atura amb el vot i el diumenge cal concentrar el vot a la candidatura que garanteix Més Europa, que és la socialista”.


El dirigent socialista ha criticat que “fa pocs dies es manifestaven contra l’amnistia i amb paraules molt gruixudes en referència a algunes formacions polítiques. Poc després el PP planteja presentar una moció de censura al President Pedro Sánchez, amb les mateixes formacions…això què és? S’hi val tot. L’únic que li importa a Feijóo és aconseguir el poder al preu que sigui” i ha afegit que “hem vist també com estan traspassant línies vermelles, fa un any deshumanitzant i insultant al President i ara amb la seva família”. Illa ha advertit que “cal tenir compte amb el llenguatge polític i els seus efectes”, condemnant així l’agressió rebuda per part de la presidenta de Junts, Laura Borràs.


Per la seva banda, la candidata del PSC al Parlament Europeu, Laura Ballarín, ha posat en valor “la resposta de la Unió Europea a les darreres crisis en aquesta legislatura, gràcies al lideratge de la família socialdemòcrata” i ha recordat que “tot, malgrat un PP que va lluitar amb totes les seves forces contra els Fons de Recuperació que estan arribar a les comarques de Lleida i a tot el país. Si fos pel PP espanyol no rebríem ni un euro del 160.000 milions que està rebent Espanya”.


Ballarín ha advertit també que “aquesta Europa que tant ha avançat està en risc per una extrema dreta que cavalca amb força i que posa en el seu punt de mira a col·lectius com els immigrants, també l’agenda verda, el col·lectiu LGTBI i les dones, per treure’ns els drets i llibertats. I tot això amb una dreta que els obre els braços al cor de les institucions europees”. “Hi ha 2 opcions aquest 9 de juny: o Més Europa o més ultra-dreta, o un Europa de dretes o una Europa de drets. Contra l’odi i la crispació volem lluitar per l’esperança i pel progrés”, ha conclòs.