Actualitat

“Convé que a la taula entre governs hi sigui JxCat i que Aragonès convoqui la taula entre catalans”

27 juny 2022

Èlia Tortolero i Jaume Collboni

Jaume Collboni aposta per convertir Barcelona en la “seu permanent” del MWC

La portaveu del PSC, Èlia Tortolero, ha explicat avui que els i les socialistes de Catalunya coincideixen amb el president Pedro Sánchez en què convé que es reuneixi la taula de diàleg entre governs i que en aquesta taula hi hagi representació de JxCat, tot i que aquesta taula de diàleg quedarà “coixa” si no es convoca també una taula de diàleg entre catalans: “Convé que a la taula entre governs hi sigui JxCat i que Aragonès convoqui ja una taula entre catalans”.


En roda de premsa després de la reunió de la Comissió Executiva del PSC, Èlia Tortolero ha constat que “el compromís amb el diàleg i el retrobament per part del president Pedro Sánchez es manté inalterable”, destacant que “no hi ha altre camí possible que no sigui el del diàleg i cal un diàleg entre catalans perquè Catalunya avanci”.


La portaveu socialista també ha celebrat el recent paquet de mesures anticrisi impulsades pel govern d’Espanya, que inclou una rebaixa del 50% del preu dels abonaments de transport estatal i el 30% dels autonòmics i locals –que les administracions podran complementar fins al 50%- a partir de l’1 de setembre. Tortolero ha anunciat que els ajuntaments governats pel PSC es comprometen a fer bonificacions de fins al 50% i ha demanat al Govern “que faci els deures i cobreixi la part que li toca”.


Barcelona, seu del MWC
També en roda de premsa, el primer tinent d’alcalde i viceprimer secretari de Política Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha qualificat d'”excel·lent notícia” que el Mobile World Congress (MWC) segueixi a Barcelona fins al 2030, apostant per convertir la ciutat en la “seu permanent” d’aquest esdeveniment.


En referència a les eleccions municipals i les enquestes electorals, Jaume Collboni ha dit que “no és el moment de fer carreres electorals, sinó de continuar governant la ciutat”.