Actualitat

“Catalunya s’ha de governar amb els ajuntaments”

23 març 2024

El Primer Secretari del PSC i candidat a la Presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha afirmat avui que “no es poden concebre els diferents espais institucionals com una confrontació. Nosaltres tenim una altra manera d’entendre la política. El nostre és un missatge clar: la rellevància que tenen els alcaldes i les alcaldesses a la nostra acció política. Catalunya s’ha de governar amb els ajuntaments. No es pot fer un bon Govern sense la complicitat i la participació dels ajuntaments”.

Salvador Illa ho ha dit a la constitució del Consell d’Alcaldesses i Alcaldes del PSC, on ha estat acompanyat per la Viceprimera Secretària del PSC i Presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, i l’Adjunt a la Primera Secretaria i alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. “Els ajuntaments no són institucions subordinades, no són una administració pendent de rebre encàrrecs. El nostre plantejament és que els ajuntaments, i en particular els que governa el PSC, són un exemple clar de com unir els catalans i les catalanes, i també són un exemple clar de servei públic, que ha de ser la prioritat d’un Govern”, ha afegit.

Per la seva banda Jaume Collboni, que ha agraït a Salvador Illa la confiança per presidir el Consell d’Alcaldesses i Alcaldes, ha subratllat “la força del municipalisme” i “la nostra voluntat de servei al país”. “Hem obert una nova etapa d’esperança a Catalunya i culminarà amb l’elecció de Salvador Illa com a nou president de la Generalitat. I sempre que hi ha hagut un Govern socialista s’ha governat amb els ajuntaments i no contra els ajuntaments, com ha passat en els darrers anys”, ha conclòs.