Actualitat

Catalunya necessita obrir una nova etapa amb un govern fort i cohesionat

28 setembre 2020

psc-blog-01
Davant la confirmació per part del TS de la inhabilitació del president Torra,Miquel Iceta reclama que s'iniciï una ronda de contactes amb els grups parlamentaris per proposar un candidat/a a presidir la Generalitat o posar en marxa el calendari electora

1. El PSC respecta, com sempre, les decisions judicials, com correspon a un Estat de dret amb separació de poders. Com era previsible, el Tribunal Suprem ha confirmat la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Com sempre hem dit, ni la il·legalitat ni la unilateralitat són camins viables. Ningú no està per sobre de la llei, i els responsables polítics, més que ningú, estan obligats a complir-la i fer-la complir.

2. El propi president Torra, el passat 29 de gener, va declarar que se sentia desautoritzat, que el govern estava dividit i que la present legislatura estava esgotada. És per això que els i les socialistes hem reclamat la convocatòria d’eleccions el més aviat possible per no allargar sense necessitat un període d’interinitat.

3. Assistim a un nou fracàs de la política catalana i a la imposició d’una estratègia partidista per sobre de l’interès general en el pitjor moment possible, enmig d’una pandèmia amb terribles conseqüències sobre la vida i la salut de les persones, i amb conseqüències econòmiques i socials molt negatives.

4. La situació actual demana que el president del Parlament iniciï de forma immediata una ronda de contactes amb tots els grups parlamentaris per proposar un candidat o candidata a la Presidència de la Generalitat o, si aprecia que no hi ha candidat o candidata, posar en marxa el compte enrere per a una convocatòria electoral com més aviat millor. Com a grup parlamentari, ens reunirem discretament amb els grups que ho vulguin per abordar la situ.

5. Estem convençuts i convençudes que Catalunya necessita obrir una nova etapa amb un govern fort i cohesionat, que tingui una estratègia ambiciosa i clara capaç d’unir els catalans i les catalanes al voltant d’objectius compartits de reactivació econòmica i reconstrucció social. Catalunya necessita un canvi.