Actualitat

“Catalunya funciona. El que no funciona és el govern d’Aragonès”

2 novembre 2022

El president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha constatat aquest dimecres que “Catalunya funciona, com a país dinàmic, i el que no funciona és el govern d’Aragonès”. 

“Ara convé endreçar la política catalana i la societat catalana. I per això, cal un govern que funcioni i presenti un projecte de pressupostos, un projecte que voldríem estudiar per fer aportacions amb voluntat constructiva i ajudar a tenir uns pressupostos en vigor l’1 de gener”, ha dit Salvador Illa en declaracions als mitjans després de visitar Aigües del Segarra Garrigues (ASG) i reunir-se amb la Comunitat de Regants del Segarra Garrigues. 

Salvador Illa ha afegit que cal protegir la societat catalana en aspectes tan importants com la seguretat: “Per això, torno a demanar la dimissió del conseller Elena perquè és inacceptable la seva actuació, amb ingerències i purga als Mossos. Si Elena no vol marxar a casa, Aragonès ha de prendre decisions”. 

El líder socialista també ha urgit a fer front a les conseqüències de la sequera, una realitat “que no és culpa del govern, que sí que té la culpa de no posar solucions”. Per això, Salvador Illa ha avançat que la diputada i consellera alternativa Sílvia Paneque ha enviat una carta a Teresa Jordà “per oferir tot el suport i ajudar a oferir solucions”. 

Salvador Illa ha seguit avui a Tàrrega i Lleida la seva ronda de contactes amb agents socials i econòmics d’arreu del territori. A més de les visites a Tàrrega, la ronda de contactes a Lleida inclou representants d’organitzacions econòmiques i socials de les Comarques de Lleida i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, entre d’altres. 

El dirigent socialista ha estat acompanyat dels diputats Òscar Ordeig, Rosa Maria Ibarra, Sílvia Romero i Judit Alcalà, així com el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, i el líder socialista a Lleida, Fèlix Larrosa