Actualitat

“Hem garantit importants inversions territorials al pressupost: Catalunya es governa des dels municipis”

3 febrer 2023

El Govern Alternatiu de Catalunya ha celebrat avui la seva reunió quinzenal al Parlament, convidant a participar els alcaldables socialistes a les quatre capitals de província catalanes: Jaume Collboni (Barcelona), Sílvia Paneque (Girona), Rubén Viñuales (Tarragona) i Fèlix Larrosa (Lleida).

En roda de premsa posterior, la portaveu socialista, Alícia Romero, ha destacat que “Catalunya es governa des dels municipis” i que, per aquest motiu, el PSC ha incorporat importants inversions territorials a l’acord amb el govern sobre els pressupostos de la Generalitat per 2023. “Vetllarem perquè els recursos s’administrin i es gestionin bé i amb la celeritat a la qual s’han compromès. Si no, ens tindran davant”.

En la reunió del Govern Alternatiu de Catalunya, s’ha analitzat aquest “acord puntual” amb el govern, que en cap cas impedirà “seguir construint una alternativa”. “Mantindrem el nostre paper d’oposició crítica, però constructiva”.

Collboni, Viñuales, Larrosa i Paneque han celebrat l’acord de pressupostos, i han posat en relleu les inversions al territori i les grans infraestructures que el govern s’ha compromès a impulsar.

Collboni ha celebrat que, “gràcies al PSC, l’acord trenca la dinàmica de governs independentistes que no invertien en Barcelona”, recordant que s’han aconseguit 175 M€ d’inversió directa i més de 500 M€ en millores per a la ciutat: “Barcelona ha de ser una ciutat més i millor connectada amb la resta del món”.

Viñuales ha defensat el projecte del Hard Rock: “És un debat absurd i fals. El territori i els agents socials volen el Hard Rock, no hi ha cap debat al territori, els únics que fan debat són aquells que sembla que no volen ajudar a fer que la gent pugui guanyar-se la vida on viu”, ha conclòs.

 “Catalunya avança quan avancem tots alhora”, ha destacat Larrosa, posant en valor que Lleida tindrà un Pla de Rodalies i que “es consolida com a capital del hub agroalimentari de Catalunya amb la proposta de desenvolupament del nou sòl industrial de Torreblanca”.

Paneque també ha celebrat el segell socialista al pressupost: “Amb l’acord amb el govern hem aconseguit per a les comarques gironines un 40% més d’inversió que l’any passat”. Entre d’altres, ha destacat el nou Hospital Trueta i les variants de les Preses i Olot.

Reunió del Govern Alternatiu

El Govern Alternatiu de Catalunya també ha aprovat tres documents en la reunió d’aquest divendres: proposició de llei dels processos de resolució alternativa de conflictes, Informe sobre les llistes d’espera a la sanitat pública catalana i un Pla integral del Poble Gitano.