Actualitat

“Cal una veritable aposta de la Generalitat per la FP”

7 setembre 2022

El primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona i viceprimer secretari de Política Municipal del PSC, Jaume Collboni, i la diputada i secretaria d’Educació i FP del PSC, Esther Niubó, han fet aquest matí una compareixença per l’inici de curs als instituts i han volgut començar “amb un reconeixement als i les professionals del sector educatiu, que han estat sacsejades per les improvisacions i les decisions unilaterals del departament, a més de les retallades que s’han produït en els darrers anys”.

Jaume Collboni ha explicat que “el que més ens preocupa és el tema de la Formació Professional. Aquest estiu s’ha vist com mai la necessitat de professionals que tenen molts sectors, com  l’hostaleria, la informàtica o la tecnologia. Tenim 20.000 estudiants de FP que encara no saben què podran estudiar. És fruit de la manca de previsió de la Generalitat, de planificació també a mig i llarg termini”.

Per la seva banda, Esther Niubó ha assenyalat que “tenim 20.000 estudiants que es veuen despenjats del sistema educatiu per un problema d’oferta pública de la Generalitat. No és el primer curs que passa i si volem una FP moderna i incrementar el nivell formatiu de la ciutadania cal una veritable aposta per la FP que encara no hem vist”.