Actualitat

Bolaños elogia la “valentia” del PSC per defensar el diàleg fins i tot “quan la confrontació estava de moda”

8 octubre 2021

Felix Bolaños, Olivié Bayón y Raúl Moreno en la Escuela de Otoño del PSC

El Casal Socialista Joan Reventós ha acollit avui la primera jornada de l’Escola de Tardor del PSC, inaugurada pel ministre de Cultura i Esports, i primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ha posat en valor les iniciatives formatives del PSC perquè “la qualitat d’un partit és la qualitat de la seva gent”.

La primera sessió de l’Escola de Tardor ha comptat amb el ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Félix Bolaños, que ha elogiat la valentia del PSC per defensar el diàleg fins i tot “quan la confrontació estava de moda”.

Bolaños ha assegurat que la “major divisió” que hi ha actualment a Catalunya no és entre independentistes i no independentistes, sinó entre els “partidaris del diàleg i els partidaris de la confrontació”. “Nosaltres estem pel diàleg” i, “encara que sigui difícil”, el Govern d’Espanya “s’arromangarà” per aconseguir els màxims encerts a través de la taula de diàleg.

El ministre també ha avançat que el PSOE promourà l’abolició de la prostitució: “S’acabarà utilitzar el cos de les dones i ho farem perquè és indigne en una societat avançada i democràtica que existeixi la prostitució”.

Bolaños ha compartit la taula rodona sobre ‘Socialisme 2030’ amb la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, i la portaveu del PSOE al Senat i viceprimera secretària del PSC, Eva Granados.

Meritxell Batet ha apostat per l’esforç de totes les institucions per assolir “una recuperació solidària, construïda en l’esforç conjunt per no deixar ningú enrere”. Eva Granados ha coincidit en la necessitat d’un futur social, i ha posat en valor el govern progressista d’Espanya i mesures impulsades per protegir la ciutadania com l’Ingrés Mínim Vital: “Som un partit que pensa en el treball com el valor central que ens emancipa i genera drets, però també en els que tenen dificultats”.

D’altra banda, l’Escola de Tardor ha acollit una taula rodona per reflexionar sobre com ‘Reforçar la democràcia’ amb el portaveu del Grup Socialista a les Corts Valencianes, Manolo Mata; la portaveu del Grup Socialista a l’Assemblea de Madrid, Hana Jalloul, i el portaveu adjunt i secretari de Política Social de PSC, Raúl Moreno, moderats per la diputada al Congrés i secretaria de Sistema de Pensions del PSC, Mercè Perea.

Així mateix, el director general de Governança Pública i secretari de Formació del PSC, Olivié Bayón, ha fet èmfasi en l’eslògan de l’Escola de Tardor, ‘Socialisme és futur’, recordant que el socialisme és primera força a Catalunya i al conjunt d’Espanya, així com a Portugal i a Alemanya: “Les polítiques socialdemòcrates són el futur i garanteixen innovació, investigació, inversió i, sobretot, igualtat”.

Vídeo resum

Making of de l’Escola de Tardor Socialista

Les fotos de d’Escola de Tardor del PSC

Escola de Tardor del PSC

Vídeo del primer dia d’Escola de Tardor del PSC

Vídeo complet amb les intervencions d’Olivié Bayón, Miquel Iceta, Felix Bolaños, Eva Granados, Meritxell Batet, Manolo Mata, Hana Jalloul, Raúl Moreno i Mercè Perea, entre d’altres.

El tweet destacat

Miquel Iceta recorda que “probablement serà la darrera Escola que toca obrir” com a primer secretari.