Actualitat

“Ni el rastreig s’havia de fer fora de la Primària ni l’hauria d’haver fet Ferrovial”

30 juny 2022

Bateria de preguntes per conèixer la gestió del Govern davant el Covid-19

Assumpta Escarp assenyala que l’auditoria que demana Argimon “arriba tard i malament”

La vicepresidenta segona del Parlament i portaveu del Grup Socialistes i Units per Avançar a la Comissió de Salut, Assumpta Escarp, ha recordat avui que Pere Aragonès, en funcions de president, es va comprometre en seu parlamentària a rescindir el contracte amb Ferrovial pel rastreig de casos COVID.


“Ni el rastreig s’havia de fer fora de la Primària ni l’hauria d’haver fet Ferrovial”, ha destacat Assumpta Escarp, indicant que, precisament, la Sindicatura de Comptes acaba de fer públic que ha detectat 1,55 milions d’euros de sobrecost en aquest contracte.


Assumpta Escarp ha assenyalat que la Sindicatura de Comptes ha demostrat “que l’auditoria era molt necessària i, per això, el PSC ja l’havia demanat reiteradament”. En aquest sentit, ha constatat que l’auditoria anunciada ara per Josep Maria Argimon “arriba tard i malament”.


“Aragonès es va comprometre a rescindir aquest contracte i no ho va fer, va preferir esperar que acabés”, ha lamentat. Quan es va fer públic el contracte, Assumpta Escarp ja va exigir la retirada del contracte amb Ferrovial i va registrar una bateria de preguntes parlamentàries: “Calen explicacions urgents. Quina experiència té Ferrovial en Salut Pública?”.