Actualitat

Cent anys de la Florida

20 octubre 2022

Núria Marín, alcaldessa de L'Hospitalet
"No deixaré que uns pocs, a qui agrada fer festes nocturnes a l'espai públic o que es comporten amb violència, es vulguin fer els amos del carrer"

Article d’opinió de l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín

El nostre barri de la Florida està d’aniversari: compleix 100 anys. I ho fa amb una gran jornada festiva que posarà en relleu el paper que han desenvolupat les entitats veïnals, amb la complicitat de l’Ajuntament, en la construcció d’un barri amb identitat pròpia. Un barri popular i d’acollida que, malauradament, aquests darrers dies ha estat protagonista mediàtic per l’intent de determinades forces polítiques d’obtenir rèdit electoral a costa de vendre una actitud alarmista en matèria de seguretat a alguns mitjans de comunicació.

La Florida i les Planes no són una excepció de la realitat social que viuen molts barris de la nostra àrea metropolitana, on una minoria està posant en perill tot allò que hem aconseguit els darrers anys. És veritat que els problemes de convivència s’han vist agreujats per les conseqüències de la recent pandèmia sanitària i per la crisi econòmica provocada per la guerra d’Ucraïna, que està sacsejant el dia a dia dels nostres veïns. Però el que no permetré és que es jugui a estigmatitzar i a embrutar el bon nom d’un barri treballador que lluita pel seu futur acompanyat per tota la ciutat.

El barri de la Florida està ple de bona gent que se l’estima, que respecta els altres i que té una magnífica convivència amb els seus veïns. Per aquest motiu, no deixaré que uns pocs, a qui agrada fer festes nocturnes a l’espai públic o que es comporten amb violència, es vulguin fer els amos del carrer. I tampoc consentiré que es qüestioni amb aquests comportaments l’excel·lent tasca de cohesió que fan totes les entitats.

Des de l’Ajuntament no ens hem quedat plegats de braços. Hem posat en marxa la Unitat Especial d’Intervenció per donar suport a la Guàrdia Urbana i atendre temes d’ordre públic que impliquen una especial perillositat, i hem apostat molt fort per desenvolupar tota una sèrie d’accions a peu de carrer amb l’Aliança per la Convivència. I sense oblidar, per descomptat, tota la feina que es fa per mitjà del Pla integral les Planes-Blocs Florida.

Els resultats de la campanya de prevenció d’estiu van ser força positius. Però necessitem més suport. Necessitem més efectius policials. Exigim més Mossos d’Esquadra i la presència estable a la ciutat d’unitats ARRO dels Mossos, especialitzades en la lluita contra la delinqüència. La Generalitat no pot mirar cap a una altra banda: la seguretat ciutadana és la seva competència i no em cansaré de reclamar els recursos que ens pertoquen com a gran ciutat que som, la segona de Catalunya. Només des del compromís i la implicació de tothom abordarem les problemàtiques de la nostra societat actual.

La Florida és present i futur i ningú no pot quedar enrere.

Article d’opinió publicat a El Far Informatiu: https://elfar.cat/art/42257/cent-anys-de-la-florida