Actualitat

“Aragonès va massa lent amb els pressupostos: nosaltres sí que estem preparats per negociar” 

22 novembre 2022

La portaveu del Grup Socialistes i Units per Avançar, Alícia Romero, ha lamentat aquest dimarts que el govern encara no hagi enviat cap documentació sobre els pressupostos i que hagi renunciat a tenir-los en vigor l’1 de gener: “Aragonès va massa lent amb els pressupostos i no ens envia documentació detallada: nosaltres sí que estem preparats per negociar”. 

En roda de premsa al Parlament, Alícia Romero ha criticat que “Catalunya no tindrà pressupostos l’1 de gener per culpa d’ERC i d’Aragonès”, que disposa de la mà estesa del PSC des de fa mesos “per negociar amb rigor i seriositat, com sempre fan els socialistes”. 

Per això, s’ha constituït un grup de treball amb tècnics i experts en cas que s’obrin negociacions, amb integrants com Francesc Trillas i Martí Carnicer: “Són uns pressupostos essencials. Hem fet dues reunions i demà en tenim una tercera, però seguim sense informació ni detalls, i els tornem a reclamar per poder estudiar i fer propostes”. 

Fons de transició nuclear 

La portaveu també ha lamentat que ERC hagi portat al Consell de Garanties Estatutàries la proposta del Grup Socialistes i Units per Avançar sobre el fons de transició nuclear i la creació de l’òrgan de govern, una iniciativa “treballada amb el territori i molt important, que ja no podrà ser votada en aquest ple”. “Ens ha sorprès aquest filibusterisme per allargar la tramitació i, fins i tot, evitar que s’aprovi aquest any”.