Actualitat

“Aragonès no aclareix suports i té la credibilitat sota mínims. Li demanem alçada de mires, responsabilitat i seriositat”

15 octubre 2022

El Primer Secretari del PSC, Salvador Illa, ha afirmat avui que “és moment de valentia i seriositat. Mirem el Regne Unit: ni un mes ha durat la broma. A Catalunya ho tenim tot però en aquests darrers deu anys no ha sabut trobar el seu camí. Tenim una Catalunya que avui està desgovernada”. “La setmana passada col·lapsava el Govern Aragonès, ha durat 500 dies. El seu llegat, el conflicte crònic, cap obra rellevant, cap pas endavant, cap millora pels catalans i les catalanes. Només baralla, conflicte, només política de curtíssim termini”, ha afegit.

Durant la seva intervenció al Consell Nacional d’aquest matí, Salvador Illa ha recordat que “avui hem homenatjat el president Companys Va ser víctima de la intolerància i va saber mantenir les conviccions i la dignitat. Avui també vivim temps complexes i convulsos. No s’hi val a badar, a despistar-se ni a dubtar, és el moment de tenir clares les conviccions i els valors, tenir determinació per prendre decisions. És moment de lleialtat a les idees, als socis i als ciutadans. És per això que vull tornar a subratllar la tasca de Josep Borrell i anunciar que la Comissió Executiva ha decidit concedir-li un reconeixement”.

Salvador Illa ha indicat que “aquesta setmana hem conegut els membres del govern més dèbil de la història recent de Catalunya, quan més calen governs forts. 33 diputats, i ni tan sols són la primera força. Un govern dèbil que comença de la pitjor manera possible: l’1 de gener Catalunya no tindrà uns Pressupostos per pal·liar la situació. Sense aclarir suports, en soledat i la credibilitat sota mínims. Senyor Aragonès, té pendent de convocar la taula entre catalans. No té credibilitat. Li demanem alçada de mires, responsabilitat i seriositat”.

“Com podem ajudar els catalans? Seguint treballant en la construcció d’una alternativa, dient´-lo que hi ha una altra manera de fer les coses; fent política útil, constructiva, que fa propostes, que no jutja les accions de Govern per qui les fa sinó per què les fa; amb una ronda de contactes de 170 reunions durant les properes tres setmanes, per escoltar i estar al costat de la societat catalana; pensar en el bé comú, en els catalans, els socialistes no rescatarem el Govern Aragonès, sinó que estem fent una alternativa i sí que rescatarem els catalans perquè no hagin de pagar el preu del desgovern; i la política amb majúscules, trencant blocs i fent acords, buscant allò que necessita la societat catalana. El que fa el Govern d’Espanya”, ha explicat.

Segons Salvador Illa, a Catalunya tenim “el món a l’inrevés: el principal grup de l’oposició oferint-se a aprovar un pressupost i el Govern sense aclarir-se. Quin mana al Govern? Qui fixa el rumb? Estem disposats a seure i enraonar. Però sí algú es pensa que ens pot convidar a taula parada, s’equivoca, i menys en aquestes circumstàncies”.