Actualitat

“Ara toca governar Catalunya. Sense pressa, però amb idees i objectius clars”

25 novembre 2023

El primer secretari del PSC i cap de l’Oposició, Salvador Illa, ha anunciat que optarà a la reelecció com a líder del partit en el XV Congrés ordinari que se celebrarà del 15 al 17 de març a Barcelona. “Ara toca governar Catalunya. Sense pressa, però amb idees i objectius clars”.

“Estic al servei de Catalunya i d’Espanya, i per això estic al servei del PSC. Optaré a repetir a la primera secretaria del PSC si obtinc la vostra confiança”, ha afirmat Salvador Illa en la seva intervenció davant el Consell Nacional, reunit per convocar el XVI Congrés i aprovar la ponència marc.

Salvador Illa ha destacat que el XV Congrés del PSC ha de servir per “enfortir” el partit de cara a “governar Catalunya”. “Ara toca Catalunya, constatar que Catalunya ha girat full a 10 anys perduts. Ara toquen renovables, inversions, seguretat, justícia social, reduir desigualtats, polítiques sostenibles, feminisme”.

“Quina Catalunya volem i necessitem? La que presidia Montilla i preparava Catalunya per la sequera o la que s’ha emboriat amb debats que ens fan que avui estiguem mirant el cel per veure si plou?”, s’ha preguntat Salvador Illa, recordant que “les prioritats dels catalans han estat sempre les prioritats del PSC”.

Salvador Illa també ha subratllat que “Catalunya no falla mai” i, per això, “el PSC no fallarà a Catalunya ni a la seva voluntat de ser i de conviure”. Tanmateix, ha posat en relleu que el PSC ha passat de ser una força a la qual feien “un cordó sanitari” a ser el partit “central” i l’únic garant de la “política útil”.

Salvador Illa també ha agraït la tasca de Miquel Iceta i Raquel Sánchez al govern d’Espanya i ha felicitat Jordi Hereu pel seu nomenament com a ministre d’Indústria i Turisme.