Actualitat

“Ara toca començar a governar amb autoexigència. Vetllarem perquè així es faci”

8 febrer 2023

El president el Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha emplaçat Pere Aragonès a governar i aplicar l’acord pressupostari: “S’ha corregit el rumb d’una legislatura que va començar amb mal peu i ha passat sense pena ni glòria, i ara toca començar a governar sense distraccions electorals ni de cap altre tipus”.

Durant la sessió de control al Parlament, Salvador Illa ha assegurat que l’acord pressupostari és una bona eina per “millorar la vida dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya, la qual cosa hauria de ser l’objectiu dels grups parlamentaris”. “Senyor Aragonès, ara té un instrument i toca governar i governar amb autoexigència. Nosaltres vetllarem perquè així es faci”.

Salvador Illa ha explicat que després de l’acord pressupostari ha vist alguns senyals positius del canvi de rumb, citant l’acord entre el Ministeri d’Agricultura i les Comunitats de Regants per invertir 45 milions d’euros en l’agricultura i millorar l’ús eficient de l’aigua: “És un exemple de col·laboració entre administracions, amb presència d’un representant del govern”.

En canvi, Salvador Illa ha advertit que també ha vist senyals preocupants, com l’enfocament del govern en l’abordatge de les energies renovables: “Seguim estant a la cua i 14 projectes han quedat al calaix”.

Salvador Illa ha aprofitat la seva intervenció per traslladar el reconeixement del grup socialista a Josep Maria Espinàs i la seva trajectòria, destacant-lo pel seu “compromís amb el país”.