Actualitat

”Apostem pel diàleg i l’enteniment; portem massa anys en la dinàmica de la confrontació”

23 juny 2022

Salvador Illa a Les Garrigues (Lleida)
El President del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha visitat avui la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues

El president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha afirmat avui que “els socialistes catalans treballem per enfortir el diàleg i convertir en una espiral d’enteniment el que per nosaltres són ja massa anys en la dinàmica de la confrontació”. Illa ha valorat doncs positivament la reunió d’aquest dimecres entre el Ministre de Presidència del govern d’Espanya, Fèlix Bolaños, i la Consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà.

Salvador Illa ha apuntat que “justament la manca de diàleg i la dinàmica de confrontació amb l’Aragó ens porta a haver de lamentar que no hi hagi una candidatura conjunta per als Jocs Olímpics d’Hivern de 2030” i ha afegit que “els socialistes estem a favor i que hi hagi uns Jocs Olímpics al Pirineu quan sigui possible. No entrarem en la dinàmica dels enfrontaments ni d’assenyalar culpables, sí en la dinàmica positiva per aconseguir uns Jocs Olímpics que permetin revitalitzar i impulsar els pirineus catalans i aragonesos”.

Salvador Illa a la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues, a Torrebesses
Salvador Illa a la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues, a Torrebesses

Salvador Illa ha visitat avui la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues, a Torrebesses, que aplega fins a 25 municipis i dóna servei a les 8.000 persones que hi viuen. Illa ha lamentat que durant dues setmanes, aquests municipis han estat sense aigua potable, que és un servei bàsic, i l’han recuperat ahir però amb una solució que serà temporal”. En aquest sentit, ha dit, “cal buscar una captació definitiva que garanteixi el subministrament, així com el suport financer i tècnic corresponents”.

Illa ha demanat “a la Diputació de Lleida, al govern de la Generalitat i a l’Agència Catalana de l’Aigua, que han tingut una actuació insuficient, que atenguin i escoltin als alcaldes i alcaldesses i als 8.000 ciutadans i ciutadanes de les Garrigues que han estat durant setmanes sense aigua potable. Aquests 25 municipis també són Catalunya”

Finalment, Salvador Illa ha fet una crida a la prudència en aquesta Revetlla de Sant Joan, donada la situació climatològica i els darrers incendis que s’han succeït a diferents territoris.

Vídeo de la roda de premsa de Salvador Illa a Les Garrigues