Actualitat

“Amb l’acord de pressupostos Catalunya passa de la inèrcia a l’acció”

1 febrer 2023

El president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha anunciat avui un acord de pressupostos amb el Govern que inclou les “propostes de mínims” dels i les socialistes: “Amb l’acord de pressupostos Catalunya passa de la inèrcia a l’acció”. 

En roda de premsa al Parlament, Salvador Illa ha detallat “no és un acord de legislatura” i que el PSC ha fet “un exercici de responsabilitat en un moment complex”.

“Anteposem el bé comú i els interessos dels catalans i catalanes. És un intent explícit, deliberat i buscat de cercar consensos amplis. Volem unir els catalans”., ha afegit.

Per a Salvador Illa, l’acord “és un exemple de política útil, que obté resultats concrets”, però ha demanat “que ningú es confongui”. “No és un acord de legislatura, només un acord pressupostari. Seguirem fiscalitzant i treballant en l’alternativa que necessita Catalunya. Serem exigents”.

“No és el projecte que hauria fet el PSC, però un acord sempre implica cessions. Hem donat un instrument al govern per governar i decidir”, ha afegit Salvador Illa

Generar prosperitat i protegir la ciutadania

Així mateix, Salvador Illa ha detallat algunes de les propostes més destacades de l’acord, que s’articula en tres eixos: generació de prosperitat, protecció de la ciutadania i transparència. Entre d’altres, ha citat el Hard Rock, la Ronda Nord, que l’aeroport guanyi capacitat i Rodalies.

També 200M€ en indústria, 54 M€ per un pla de barris, 1.284 M€ per salut (el 24% a Primària), increment del 4% de les tarifes socials aquest any i del 5% l’any vinent, 58 M€ contra la segregació escolar, 40 M€ per l’escola concertada, un pacte nacional de l’aigua, 840 noves places de Mossos i 187 M€ per al Metro de Barcelona.

En l’àmbit de transparència, ha detallat la reducció d’un 10% les entitats del sector públic de la Generalitat, estudiar la integració de l’ACN en la CCMA i  una comissió de seguiment trimestral per analitzar l’acord del pressupost.