Actualitat

“Amb la investidura del president Pedro Sánchez s’obre un camí d’esperança, il·lusió i convivència a Catalunya i Espanya”

17 novembre 2023

En roda de premsa al Parlament després de la reunió ordinària quinzenal del Govern Alternatiu, Alícia Romero ha mostrat la “satisfacció per la investidura d’ahir del president, Pedro Sánchez” perquè, ha dit, “obre un camí d’esperança, il·lusió i convivència a Catalunya i Espanya”. Romero s’ha referit als “molts mesos de treball que s’han invertit perquè això sigui així” i ha desitjat que “aquests quatre anys portin molt progrés social i econòmic a tot el país”.

La portaveu del Grup Socialistes i Units per Avançar, Alícia Romero, també s’ha referit al Ple del Parlament que se celebrarà la setmana vinent i ha recordat que el grup parlamentari ha “incorporat una proposició de llei important. Proposem un Fons agrari ramader amb 30 milions d’euros anuals que cada any volem dedicar a aquest sector primari”. Romero ha recordat que el sector agrari i ramader de Catalunya “és el més important i el que genera més PIB i que sense un fort sector primari és impossible que tinguem un sector alimentari de primer nivell”.

Reunió del Govern Alternatiu

El Govern Alternatiu de Catalunya ha aprovat avui dos informes. Per una banda, s’ha presentat un Informe sobre la ciberdelinqüència a Catalunya “un tema important perquè en els darrers temps estan creixent els delictes que arriben a Catalunya”. “És un tema que ens preocupa molt perquè també ataca aquelles persones més vulnerables” ha explicat Romero i ha recordat els recents atacs a universitats i hospitals.

També ha explicat que s’ha presentat un segon informe, Informe sobre la inversió estrangera a Catalunya, i ha apuntat que” la inversió estrangera a Catalunya envers l’any anterior s’ha reduït en un 55%”.

Romero també s’ha referit a les reunions per “Escoltar Catalunya” que fa setmanes es van posar en marxa, i ha explicat que el Govern Alternatiu s’ha reunit ja amb gairebé 300 entitats i que en aquestes trobades expressen les seves preocupacions. La portaveu ha lamentat que “el Govern gestiona d’una forma ineficient, no és àgil i té una falta de visió d’estratègia que no ens permet anticipar problemes com la sequera”.