Actualitat

“Allà on els socialistes estem presents, es treballa per la igualtat i per trencar els sostres de vidre que impedeixen que les dones prosperin”

23 febrer 2024

Salvador Illa, primer secretari del PSC, i Ana Redondo, ministra d'Igualtat, participen a la jornada "Acelerar el proceso" organitzat per la FEPS, PSC i Fundació Rafael Campalans. 23.02.2024, Barcelona. foto: Jordi Play/PSC

El Primer Secretari del PSC, Salvador Illa, ha afirmat avui que “allà on els socialistes estem presents, es treballa per la igualtat i per trencar els sostres de vidre que impedeixen que les dones prosperin. També per acabar amb els terres llefiscosos que les fan entrebancar”. Allà on els socialistes estem presents es denuncia alt i clar que a les dones se les segueix matant pel sol fet de ser dones. Que a les dones se les segueix maltractant per ser dones”.

“Tolerància zero amb les violències masclistes. Amb totes. No s’ha de permetre ni la violència psicològica, ni la violència física, ni la violència sexual, ni la violència laboral ni la violència institucional. Ni cap violència soterrada, molts cops invisible als ulls dels altres, però que hi és”, ha dit.

Durant la seva intervenció a la jornada “Accelerar el Progrés: Cap a un futur del treball feminista, sense violència cap a les dones i amb perspectiva europeista”, Salvador Illa ha assegurat que “allà on els socialistes estan presents fem política útil, que és la política dels fets. Sempre he entès la política com un servei al bé comú, i, sobretot, com el millor instrument per canviar les coses. I per canviar les coses cal determinació per prendre decisions valentes que realment millorin les condicions de vida de la ciutadania”.

“I a Catalunya hem estat mancats de política útil durant més de 10 anys. Més d’una dècada en què s’ha fet perdre el temps de tots els catalans i catalanes, malbaratant ocasions perseguint quimeres i oblidant problemes tan reals i tan greus com el de la desigualtat. I aquesta dècada perduda a Catalunya té rostre de dona. I és que totes les oportunitats que hem perdut han tingut un impacte evident en les dones, la meitat de la població. Una meitat que és obvi que sempre ho té més difícil que els homes per arribar a aconseguir les mateixes coses”, ha conclòs.