Actualitat

“Al seu llibre Raimon Obiols fa una defensa de la política i del principi de realitat”

22 juliol 2022

El Primer Secretari del PSC, Salvador Illa, i el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, han presentat aquesta tarda al casal socialista Joan Reventós el llibre de Raimon Obiols “El temps esquerp”. Segons Salvador Illa, “és una reflexió, és un llibre que fa pensar. És una defensa de la política. També és una defensa del principi de realitat. En contra de l’aproximació binària, és una mirada que toca de peus a terra i mira la realitat des de tota la seva dimensió. Convida a fugir de les coses impossibles i també hi ha una defensa del coratge necessari per buscar la concòrdia. El Raimon parla de la prudència i l’audàcia per arribar a acords”.

Miquel Iceta, per la seva banda, ha indicat que “Pujol, en el seu dia, va acusar Raimon Obiols de llegir massa llibres. Amb el seu llibre aprens i proporciona claus imprescindibles per entendre el que ens passa. És una reivindicació de la raó i de la cultura, on subratlla que la decepció política és l’opció d’aquells a qui la política fa nosa”. “Ens trobem davant del llibre d’algú que ha guanyat, perquè moltes de les coses que ha advertit s’han fet realitat i té una coherència poc habitual”, ha dit.

Raimon Obiols, a la seva intervenció, ha assenyalat que “el tema cabdal són els intel·lectuals i la política. El problema d’avui és que hi ha gent a la política que capta vots i consensos però té un bagatge cultural insuficient”.