Actualitat

Ainhoa Carbonell: “Votar PSC val doble: és un vot a favor d’Europa i en contra de la política destructiva”

6 juny 2024

Ainhoa Carbonell

La candidata al Parlament europeu per Tarragona, Ainhoa Carbonell, ha demanat “el vot pel PSC que en aquestes eleccions val doble: d’una banda, és un vot a favor dels valors democràtics que han construït Europa i, de l’altre, és un vot en contra de la política destructiva de la internacional ultra de l’extrema dreta que aquests dies agita amb força. Davant d’això no podem quedar-nos a casa, cal anar a votar i fer-ho per la candidatura socialista”, ha explicat.

Ainhoa Carbonell ha fet aquestes declaracions en un acte electoral que s’ha dut a terme a Reus i que també ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita, i dels alcaldes de Tarragona, Rubén Viñuales, de Cambrils, Alfredo Clúa, i de Mont-roig del Camp, Fran Morancho.

“Si tots i totes anem a votar i guanyem els socialistes haurem dit sí a una Europa democràtica i respectuosa, és a dir, sí a la política útil. Per contra si guanya el tàndem de la dreta-extrema dreta haurem validat una forma de fer política que tan sols busca la destrucció del considerat contrari”, ha reblat.

En aquest sentit, ha destacat que tan sols cal recordar com la maquinària del fang es dedica a atacar per terra, mar i aire al president Pedro Sánchez. “Primer van intentar derrotar-lo a les urnes ara fa un any, i no ho van aconseguir. I ara es dediquen a atacar-lo denunciant a la seva família. No van poder amb ell el 23-J i ara van a per la seva família.”

Al mateix temps Ainhoa Carbonell ha considerat “absolutament improcedent” que alguns vulguin convertir aquestes eleccions en una mena de segona volta de les eleccions catalanes de fa menys d’un mes. “Les polítiques que es decideixen a Europa són el suficientment importants com per no convertir aquestes eleccions amb subsidiàries de res més que no sigui això: unes eleccions que elegiran un Parlament europeu.”

Davant d’aquest escenari la candidata socialista ha fet una crida a la mobilització política. “Hem d’anar a votar i fer-ho pel PSC. Cap pot progressista es pot quedar a casa o dividir-se en opcions minoritàries que tan sols es presenten per aconseguir un o dos eurodiputats. En aquestes eleccions ens hi juguem molt i si dilluns ens trobem amb un Parlament europeu amb una majoria del Vox-PP aleshores serà massa tard per a lamentar-ho”, ha argumentat.

“Defensem la política útil, no tan sols la que busca el poder a qualsevol preu, sense escrúpols. Alhora, defensem també les comarques tarragonines. En aquest sentit, amb tota humilitat, defenso que una persona com jo mateixa, regidora en un poble demogràficament petit de l’Alt Camp, pugui ser eurodiputada. Hem de ser-hi presents directament al Parlament europeu per ser la veu del territori que defensi els interessos del territori. El nostre compromís és al 100% amb les nostres comarques”, ha conclòs.