Actualitat

Ainhoa Carbonell: És la tercera vegada consecutiva que el PSC guanya les eleccions a la dermarcació de Tarragona

10 juny 2024

Ainhoa Carbonell PSC

La candidata del PSC a les eleccions europees per Tarragona, Ainhoa Carbonell, ha fet aquest matí una valoració molt positiva dels comicis pel que fa al resultat a nivell de comarques tarragonines.

El primer que ha destacat és que “estem davant de la tercera victòria consecutiva del PSC a la demarcació de Tarragona, cosa que no havia passat mai”. En aquest sentit, ha destacat que el Partit Socialista va guanyar a la província les eleccions generals d’ara fa un any, fa un mes va revalidar la victòria a les eleccions al Parlament i ahir va rubricar la tercera victòria consecutiva.

“Per tant, el PSC s’ha consolidat ja com el primer partit no només del conjunt de Catalunya, sinó també de les comarques de Tarragona. Aquesta hegemonia, a més, no fa res més que eixamplar-se elecció rere elecció”, ha reblat.   

Pel que fa pròpiament als resultats d’aquest diumenge Ainhoa Carbonell ha destacat que amb prop de 70.000 vots a les comarques tarragonines i amb més de 26.000 vots de distància respecte a la segona força, “la victòria del PSC és inapel·lable. Vull destacar també que aquest increment és homogeni a tot el territori, tant al Camp de Tarragona, com a les Terres de l’Ebre, com al Baix Penedès i que el creixement s’ha produït tant a la línia litoral com a les comarques de l’interior. Tenim, doncs, unes bases molt sòlides per seguir creixent encara més en benefici dels ciutadans i ciutadanes d’aquestes comarques”, ha explicat.

Així mateix, la candidata del PSC ha remarcat que aquests comicis han posat de relleu que “l’únic dic de contenció a l’avenç de l’extrema dreta, no només al nostre país sinó al conjunt d’Europa, és el Partit Socialista.  Assumim, per tant, la defensa no tan sols de les nostres conviccions progressistes sinó també dels valors democràtics amenaçat per l’auge ultra.”

Finalment, Ainhoa Carbonell ha afirmat en clau nacional que “el senyor Feijóo no ha avançat ni un mil·límetre en el seu objectiu de dinamitar el Govern de progrés del president Pedro Sánchez. Així, malgrat absorbir tots els antics votants de Ciutadans veiem com l’extrema dreta es consolida i creix, mentre que el Partit Socialista registra una votació superior al 30%. Què li queda, doncs, per intentar moure en el taulell polític del país?”, s’ha preguntat retòricament.