Actualitat

“El 28 de maig, posem en marxa pobles i ciutats de Catalunya”. Joaquín Fernández.

12 maig 2023

"El 28 de maig, posem en marxa pobles i ciutats de Catalunya"
Joaquín Fernández és el secretari de Política Municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya. Publiquem l’article que va escriure per l’especial “Eleccions Municipals” de l’Endavant! en versió paper, avui que comença la campanya per a les eleccions del proper 28 de maig.

Ens apropem al 28 de maig, data marcada en vermell al calendari dels i les socialistes, amb molta il·lusió i ganes per oferir el millor projecte de transformació i progrés a cada vila, poble i ciutat de Catalunya. Som socialistes i som municipalistes. El municipalisme forma part dels nostres principis bàsics com a partit, des de la nostra fundació. I continua sent la força que ens impulsa i ens fa ser el que som: el primer partit de Catalunya. Una posició que volem revalidar en aquestes eleccions.

El mandat que acaba ha estat un mandat molt complicat. Els alcaldes i alcaldesses socialistes, els regidors i regidores del PSC han hagut d’afrontar les conseqüències d’una pandèmia sanitària global, amb efectes socials i econòmics també molt greus. Des dels governs municipals, treballant perquè ningú no quedés enrere, o des de l’oposició, col·laborant i estant al costat de la gent, de forma responsable. Perquè els i les socialistes som els de la política útil.

I quan començàvem a recuperar-nos dels efectes d’aquesta crisi, va arribar la tragèdia de la guerra a Ucraïna, per la invasió de Putin, amb greus conseqüències humanitàries allà i amb greus conseqüències econòmiques i socials a tot Europa. Per tant, aquest no ha estat un mandat més. Però la nostra resposta ha estat guiada per protegir la gent i continuar impulsant els pobles i ciutats de Catalunya cap al futur.

I precisament d’això van aquestes eleccions: de futur. Perquè tenim grans reptes, transversals, que afecten tots els ciutadans i ciutadanes, independentment d’allà on visquin. I els hem d’afrontar col·lectivament, comptant amb tots els pobles i ciutats: la crisi ecològica, la sequera, la nova mobilitat sostenible, la convivència i la seguretat, la igualtat, la qualitat dels serveis públics… són grans objectius, que es materialitzen cada dia amb decisions i accions en l’àmbit municipal. Perquè els canvis globals no seran possibles sense l’acció a escala local.

Per afrontar aquests reptes i per continuar transformant els nostres pobles i ciutats, el PSC presentarà gairebé 600 candidatures a tot el país. Tindrem llista a pobles on feia temps que no ens presentàvem o on mai n’havíem tingut, sumant també amb coalicions locals, un bon símptoma de la força i la salut del nostre partit a Catalunya. Dones i homes, servidors públics, que treballaran per al conjunt de la ciutadania.

El 28 de maig tenim l’oportunitat de posar Catalunya en marxa des dels municipis. Els i les socialistes som la garantia que Catalunya passi de la inèrcia, a l’acció. I la millor manera de fer-ho és tenir més alcaldes i alcaldesses socialistes, més regidors i regidores socialistes, al servei dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya. 

En marxa!