Actualitat

El masclisme no ens representa (14/11/2022)

14 novembre 2022

"El masclisme no ens representa"

5 dones assassinades a Catalunya des de principi d’any. 36, a tot Espanya. Una violació cada tres hores i mitja. 1.211 violacions denunciades durant el primer semestre de l’any a l’estat espanyol. Des de l’any 2003, 1.166 dones han estat assassinades per aquest motiu. Des de l’any 2009, gairebé són 2 milions les denúncies per violència de gènere a Espanya. Segons dades de la “Macroenquesta de violència contra la dona” el 34’2% de les dones han patit violència per part de les seves parelles o exparelles. Les dades són esfereïdores. Les dades són terribles.

No volem ni podem continuar llegint més dades com aquestes. Cal erradicar el masclisme quan abans. El masclisme no ens representa.

La vida d’una dona no és un número o una dada qualsevol. Una dona és una persona, una treballadora, una àvia, una mare, una filla, una neta, una neboda, una cosina, una amiga, una veïna. Una dona és un ésser humà, com ho són els homes. Ni més ni menys. No és tan difícil d’entendre.

No hi ha més temps a perdre. Treballem de manera urgent i de la mà, sense excepcions, en la renovació i actualització del Pacte d’Estat contra la violència de gènere que s’està incitant al Congrés dels Diputats.

I a Catalunya, com a partit feminista, les i els socialistes exigim a la Generalitat que prioritzi la comissió de partits polítics per començar a redactar, encara que amb 4 anys de retard!, el Pacte Català contra la violència masclista.

Volem societats segures i igualitàries. Volem societats segures per a les dones. No demanem cap privilegi. Defensem un dret humà universal. La lluita contra el masclisme és una lluita comuna, una qüestió local, comarcal, autonòmica, d’Estat, europea i mundial.

Per això el 25 N és el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Perquè tothom té clara aquesta lluita comuna contra aquesta xacra social.

Prioritzem les polítiques centrades a garantir els drets de les dones. Denunciem el masclisme i els maltractadors fins aconseguir una societat igualitària i segura per a tothom. Sense excepcions.

Des de l’Endavant! us convidem a reflexionar i a denunciar. El silenci és còmplice dels maltractadors. El silenci només comporta por i dolor. El silenci és l’arma mortífera del masclisme.

Fem una crida a tothom. Denunciem el maltractador. Avergonyim-los i assenyalem-los sense por.

Estem avançant en la lluita, però no podem parar i per avançar cal fer-ho plegats.

Endavant!