És necessària aquesta piscina? Hi ha prou demanda? Els usuaris del pavelló podran mantenir les condicions d’ús? Com afectarà a la resta d’equipaments existents a la ciutat? Quin impacte social tindrà? Aquestes són algunes de les preguntes importants que no respon l’estudi de viabilitat del centre aquàtic i de fitness aprovat pel govern municipal i per la qual cosa el grup socialista ha registrat un seguit d’al·legacions.
El seu portaveu, Andreu Martín, ha assegurat avui en roda de premsa que “es tracta d’un estudi orientat al resultat desitjat, sense analitzar opcions ni valorar quina és la que més li convé a la ciutat. És un estudi incomplet, mal fet i demanem que es repeteixi”, ha reblat.
Per Martín, el fet que l’estudi no demostri que el projecte plantejat és el més adequat significa que l’objectiu ja estava definit abans de fer l’estudi. “Tot fa pensar que no és el govern qui l’ha decidit, sinó que més aviat sembla que algú de fora ha dit com el vol. I no permetrem que l’Ajuntament faci la inversió i sigui l’empresa privada qui decideixi com ha de ser la nostra piscina municipal i, al damunt, se’n beneficiï”.
Les al·legacions fan referència al fet que la demanda d’ús no està correctament fonamentada i, per això, el PSC demana que es realitzi una nova enquesta, actualitzada; als usuaris/es, en el sentit que si els equipaments esportius municipals del pavelló olímpic s’han de traslladar al nou complex esportiu, els abonats/es han de tenir les mateixes i millors condicions de les que gaudeixen actualment. Per això es demana que se subroguin els preus actuals al nou equipament; a qüestions de sostenibilitat, ja que no està justificat l’impacte ambiental que suposarà la posada en funcionament de l’equipament i cal que es compleixin el ODS 2020-2030; a la gestió econòmica, per tal que s’aclareixin aspectes relacionats amb la zona comercial, quin tipus d’empresa s’hi podrà instal·lar, qui ingressarà els beneficis de la concessió. També fan referència als preus públics, per tal que l’ajuntament treballi perquè estiguin a l’abast de tota la ciutadania; a aspectes relacionats amb la definició de projecte, com ara plantejar una piscina de 50 metres perquè s’hi pugui competir, previsió d’aparcament, etc. En darrer terme les al·legacions tracten el tema del personal, ja que l’estudi no concreta si serà de nova contractació o hi haurà subrogació de personal de l’empresa municipal RELLSA.
El grup municipal socialista reclama que el govern, en base a totes aquestes al·legacions, repeteixi l’estudi i posposi la construcció del projecte. “Cal basar el projecte en el què vol i necessita la ciutat, no el que vol una empresa privada”. En aquest sentit, Martín demana que es tingui en compte l’opinió de tos els actors implicats del sector esportiu i s’enceti un procés de de diàleg, que també tingui en compte les aportacions de l’oposició. “El govern ha obviat la fase de debat, un error que encara és a temps d’esmenar”, ha conclòs.