Actualitat

Girona rebrà 3,1M d’euros del govern d’Espanya per a fer possible la Zona de Baixes Emissions

24 febrer 2022

Marc Lamuà i Sílvia Paneque en una imatge d'arxiu
Girona, Lloret i Olot són les tres ciutats a les quals el Ministeri de Transports, Mobilitat Urbana i Agenda Urbana ha atorgat les subvencions

El diputat socialista Marc Lamuà ha anunciat que el Ministeri de Transports, Mobilitat Urbana i Agenda Urbana ha aprovat la primera convocatòria corresponent al 2021 del Programa d’ajudes a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, dotat amb 1.500 milions d’euros a tot l’Estat, 1.000 M d’euros en primera convocatòria. El programa és finançat per la Unió Europea – Next Generation UE.

El ministeri va rebre més de 250 sol·licituds d’agrupacions de municipis, ens locals supramunicipals i municipis de més de 20.000, més de 50.000 habitants i capitals de província que eren objecte d’aquesta convocatòria. “En el cas de comarques gironines es reben exactament 4.364.530,85 euros que resulten de la suma de les quantitats atorgades a la ciutat de Girona 3.165.491,08 euros, a Lloret 924.666,86 euros i a Olot 274.372,91 euros” ha afirmat el diputat socialista, Marc Lamuà.

Per la seva part, la regidora i portaveu de Girona, Sílvia Paneque, ha confirmat que els més de 3,15 M d’euros són una bona notícia per a la ciutat de Girona. “El ministeri ens atorga els recursos per als projectes del carril bici entre Girona i Vilablareix i aparcament segurs per a bicicletes, la creació de dues zones de baixes emissions, l’aparcament dissuasiu de Mas Gri, l’adquisició de dos autobusos elèctrics, l’ampliació de la Girocleta i una vorera de connexió entre barris”, ha explicat la portaveu socialista a Girona.

Paneque ha indicat que “la política seriosa ha de mantenir un tracte institucional correcte i allunyat de qualsevol segell polític per tenir el major grau d’entesa a favor de Girona i del benefici conjunt”. “No és la primera vegada que Girona percep fons Next Generation i no serà l’única. Aquests fons i els recursos propis de l’Ajuntament han de permetre avançar els pròxims anys en la transformació verda de la ciutat, amb un centre per a vianants cada vegada més gran, zones verdes més extenses i una mobilitat sostenible”.

A Lloret es finançarà la millora i ampliació de carril bici i la instal·lació d’aparcaments segurs per a bicicletes i la creació d’aparcaments dissuasius. A Olot el carril bici de l’Avinguda Girona a Crta. De Les Tries. Lamuà ha valorat molt positivament aquests recursos que arribaran a la demarcació perquè “ens apropen cada cop més a la transició ecològica urgent i necessària que han de patir les nostres ciutats i pobles i que cal abordar amb la màxima celeritat possible des de totes les administracions”.