“El catalanisme no s’entén sense un sentiment europeista”

“Europa ha sigut l’espai del món en el qual hem pogut fer compatibles: la llibertat de la democràcia, l’economia competitiva i l’Estat del benestar. Són les tres dimensions que defineixen el model social europeu”, ha reivindicat avui el primer secretari del PSC i ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, en l’acte de commemoració del Dia d’Europa que s’ha celebrat al Casal Socialista Joan Reventós, a Barcelona.

De la seva banda, el president del Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar i candidat del PSC a la Presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha recordat que “la pandèmia ha posat de manifest de la necessitat d’Europa i que al final, sols som fragils”, perquè “no estem al marge de res”. En aquesta línia, ha lamentat que “d’aquesta Europa que és necessària, ens volen apartar els independentistes”, que “amb el seu missatge la debiliten”. “El catalanisme no s’ha entès mai sense un sentiment europeista”, ha sentenciat.

En l’acte també hi han intervingut la secretària d’Estat d’Afers Exteriors per a Iberoamèrica i el Carib, Cristina Gallach; la secretària de Política Internacional del PSC, Laura Ballarín, l’eurodiputat socialista Javi López. L’alt representant de la Unió Europea per a Assumptes Exteriors i Política de Seguretat, Josep Borrell.

Comparteix: