“Som el primer partit de Catalunya. Som l’alternativa i treballarem perquè Catalunya tingui el futur que es mereix”

Els vull assegurar que el canvi, a Catalunya, és irreversible”, sentencia Salvador Illa en el debat d’investidura

El president del Grup Paralmentari Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha dit avui al debat d’investidura celebrat al Parlament que “sempre he apostat per una Catalunya rica i plena, forta en la seva diversitat, pionera, capdavantera. Des del Govern de la Generalitat hi ha molt, moltíssim marge perquè de la seva gestió en surti una Catalunya més segura, més justa, i més pròspera. Tenim les eines per aconseguir-ho”.

És per això que ha dit a Pere Aragonès que “alguns ciutadans, escoltant-lo, poden estar temptats de caure en la resignació. Poden pensar: seguirem igual, abocats a repetir un fracàs. Em vull adreçar ara de manera especial a aquests ciutadans. I els vull dir que Catalunya, malgrat tot, sortirà endavant. Els vull assegurar que el canvi, a Catalunya, és irreversible. Els vull dir que aquest país sempre, sempre se n’ha sortit i que aquesta vegada, també reeixirà”.

Durant la seva intervenció, Salvador Illa ha assenyalat que “cal, pel bé de tots i totes, que aquest país enceti una nova etapa política. Amb voluntat constructiva, el meu grup parlamentari treballarà per un projecte de govern alternatiu, que prioritzi els acords i les polítiques que necessita Catalunya per impulsar la reactivació econòmica, la creació d’ocupació i la reconstrucció social del país. Les polítiques que els socialistes catalans, com a força més votada pels catalans i catalanes, aspirem a desenvolupar des del Govern de la Generalitat quan arribi el moment, si els ciutadans així ho volen. Som el primer partit de Catalunya. Som l’alternativa i treballarem perquè Catalunya tingui el futur que es mereix”.

“Vostè i els seus socis, senyor candidat, segueixen entestats a jugar la partida de la confrontació, com si Catalunya fos la seva joguina, i pretenen seguir dividint la societat catalana, pretenen seguir perjudicant la nostra economia, pretenen seguir perjudicant la nostra imatge i pretenen seguir esfondrant les nostres expectatives i malmetent la nostra cohesió social. Senyor candidat, Catalunya necessita estabilitat, bon govern i capacitat de negociar i arribar a grans consensos, més en un moment tan excepcional, tan greu com el que estem vivint. I la seva proposta, des del nostre punt de vista, no garanteix cap tipus d’estabilitat ni de certesa, cap possibilitat d’arribar a grans acords i pactes que ara, més que mai, és el que la ciutadania reclama i necessita”, ha afegit.

“Recuperar consensos”

Segons Salvador Illa, “Catalunya és un gran país, i ho té tot per a què les coses li vagin bé. A aquest país no li falten idees, ni energia ni talent. De fet, a Catalunya tenim, o millor dit, teníem el bon costum de fer les coses bé. No només amb respecte a les lleis, sinó amb una certa ambició d’excel·lència. Això, malauradament, queda lluny, massa lluny, després d’anys de mal govern, i de divisió. I seguir més anys en aquesta deriva no fa més que aprofundir en la decadència, la paràlisi i el bloqueig en el que vivim instal·lats des de fa massa temps. Vostès semblen no ser conscients de la gravetat de la situació que vivim. Vostès es desentenen de les seves responsabilitats i són incapaços d’assumir els errors que han comès els darrers anys a Catalunya”.

“El nou govern de la Generalitat hauria de ser capaç de recuperar els consensos en la política catalana per aconseguir un país més serè, més unit, capaç de deixar enrere les tensions. No serà possible començar a superar l’etapa que hem viscut aquests darrers anys a Catalunya fins que no siguem capaços de construir i compartir consensos al voltant de les grans polítiques i prioritats del país. Aquest proper govern de la Generalitat hauria de ser capaç d’avançar en la concòrdia, recuperant el respecte i el reconeixement de l’altre, eradicant d’una vegada per tota la idea dels bons i els mals catalans”, ha conclòs.

Intervenció de Salvador Illa al debat d'Investidura (26/3/2021)

Veure PDF
Comparteix: