“Sempre hem defensat la bandera dels serveis públics de qualitat mentre d’altres perden el temps amb la crispació”

El secretari d’Organització del PSC i cap de l’Oposició a Catalunya, Salvador Illa, ha indicat avui que “el PSC, com el PSOE, sempre ha defensat la sanitat pública, l’educació pública, les pensions públiques. Públic, perquè és de totes i tots. Aquesta és la nostra principal bandera. I hem defensat aquesta bandera, la dels serveis públics de qualitat, mentre uns altres perdien i continuen perdent el temps ventant la crispació i la confrontació. Nosaltres no. Nosaltres sabem que el millor instrument per a treballar en favor de l’interès general és la política útil, sense grandiloqüències, i la bona gestió. I sabem que des de les institucions es pot lluitar contra la pobresa, contra la precarietat, contra l’exclusió socia”.

 

Durant la seva intervenció a l’acte de presentació de la Ponència d’Inclusió Social i Polítiques de Benestar per al 40è Congrés Federal del PSOE, Salvador Illa ha afirmat que “jo vull que Catalunya arribi molt lluny. Jo vull que Espanya arribi molt lluny. Per tant, fins i tot entenent les reticències, els recels i els dubtes d’alguns, tant a Catalunya com Espanya, crec que cal donar un vot de confiança al Govern d’Espanya. Jo sempre he estat, soc i seré partidari d’intentar-ho si hi ha una escletxa d’oportunitat de poder obrir un temps nou a Catalunya, i això ens concerti a tots els espanyols. Perquè sí, és necessari obrir un temps nou, de concòrdia i retrobament, un temps en el qual, entre tots, sumem. I com més aviat millor”.

 

Salvador Illa ha considerat que el Congrés del PSOE “no farà més que certificar que els socialistes som garantia de solidesa i bona feina i que, malgrat les diferències i les dificultats que puguem trobar en el camí, sempre trobarem marge per a arribar a acords en els grans temes que incumbeixen el conjunt de la ciutadania. Només així, des del diàleg, podrem donar sortida a les necessitats polítiques, socials i econòmiques del país”.

 

Per la seva banda, la viceprimera secretària del PSC i responsable de l’àrea d’Inclusió Social i Polítiques de Benestar, Eva Granados, ha subratllat “la importància del debat amb les militants i els militants, perquè tenim un compromís amb la societat espanyola per seguir transformant la societat i per a la qualitat de vida”. “La pandèmia ha canviat les prioritats i ha fet que ens replantegéssim moltes coses. Ara hi ha un canvi de paradigma econòmic. Amb aquesta ponència volem anar al que és important, al que afecta la vida de les persones”.

 

“Volem fer reformes solvents per donar més drets. Una resposta a les necessitats que sorgeixen de la pandèmia, com les cures i la proximitat”, ha dit.

 

A l’acte també han intervingut Lina Gálvez, coordinadora general de la Ponència del 40è Congrés; el diputat socialista i professor de Sociologia de la Universitat de Saragossa, Pau Marí-Klose; el vocal assessor en l’Alt Comissionat contra la pobresa infantil, Alejandro Arias; la presidenta de l’àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i el doctor en Ciències Polítiques i Sociologia i consultor social Fernando Fantova.

Comparteix: