Salvador Illa: “Seré el candidat de tota la gent que vol passar pàgina”

“Illa és l’home que Catalunya necessita, perquè projecta mirada intel·ligent i esperançada per al futur de Catalunya”, diu Pedro Sánchez

“En pocs dies faré de candidat del PSC i m’abocaré en aquesta tasca al 101%, és de l’ùnica manera que se fer les coses”. I “seré el candidat de la gent que mai s’ha apropat a l’agrupació, de gent que fa temps que va deixar de votar-nos, de gent que fins i tot mai no ens han votat. Seré el candidat de tota la gent que vol passar pàgina”.

Són les primeres paraules que, aquest dissabte, al Casal Socialista Joan Reventós, ha adreçat el ministre de Sanitat i candidat a la Presidència de la Generalitat, Salvador Illa, als membres del Comitè Federal del PSOE, reunits en format semipresencial a Barcelona, fins a on s’han desplaçat el president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez; la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, i del Ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos.  A la seu dels socialistes catalans també hi era el primer secretari, Miquel Iceta.

“Seré el candidat de tota la gent que vol passar pàgina. Crec en la Catalunya sense revenges. Vull avançar acompanyat de la gent que comparteixi unes idees clares: la primera, que l’última dècada ha estat en va; la segona, que la solució no vindrà d’una part arrossegant l’altra; la tercera, que la divisió ens ha debilitat i, en canvi, la unió ens farà forts; la quarta, que escoltem els moviments i plataformes socials i, la cinquena, que no penso perdre ni un minut en retrets sobre el que va succeir”, ha exposat Illa, que ha afegit: “Tinc esperança, crec en la Catalunya del sentit comú, del respecte, del treball. A aquesta Catalunya ni res ni ningú la pot aturar”, ha dit.

El “factor Illa: sentit comú, treball dur i molta bondat”

Pedro Sánchez, de la seva banda, ha afirmat que “Salvador Illa és l’home que Catalunya necessita ara”, perquè té “en el respecte per l’altre” un “principi polític”,  “garanteix treball i bona fe” i projecta “mirada intel·ligent i esperançada per al futur de Catalunya”. I ha conclòs: “Salvador Illa és l’home que Catalunya necessita ara”, perquè el “factor Illa” és una “combinació enorme de sentit comú, treball dur, intel·ligència fina i molta bondat”.

Catalunya ha de tancar un “cicle estèril i una dècada fracassada” en política i això passarà amb la victòria del candidat socialista, perquè “es pot ajornar el canvi però no es pot impedir” que passi.

De la seva banda, Miquel Iceta ha lamentat que “en un moment en què necessitem la màxima unitat i col·laboració possibles, en el moment en què necessitem més que mai un govern que governi de manera eficaç, hem tingut un executiu esgotat”. En aquesta línia, ha sostingut que “els catalans no mereixen aquesta desídia, aquest descontrol, aquest desgovern”.

I ha assegurat: “Aquest 14 de febrer l’elecció és clara: o President Illa o més decadència; o President Illa o més incompetència; o President Illa o més del mateix. Salvador és el President que vull per a Catalunya, el President que Catalunya es mereix, és el President que Catalunya necessita”.

20210103_Intervenció de Salvador Illa_Comitè_Federal_Barcelona

Veure PDF
Comparteix: