Salvador Illa reclama un pla de xoc social i lamenta la “inacció” del Govern

El cap de l’Oposició i president del Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha reclamat al Govern l’aprovació urgent del pla de xoc social que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, es va comprometre a aprovar en el seu discurs d’investidura.

Durant la seva intervenció a la Cimera Social de la Fundació Rafael Campalans ‘Per una Catalunya Social i Progressista’, Salvador Illa s’ha referit a una de les grans lliçons que ha deixat la pandèmia: “La necessitat de reforçar els serveis públics i la sanitat pública, i constatar com aquells països que tenen una sanitat pública i universal responen amb més efectivitat els greuges causats per la pandèmia”.

El cap de l’Oposició ha recordat que el Govern Alternatiu va presentar un pla de xoc social d’urgència davant la inacció de l’Executiu que lidera Pere Aragonès, amb una inversió de 1.564 milions d’euros per desplegar en un any. Aquest pla de xoc es va traslladar a l’Executiu català perquè el valorés i “a hores d’ara no han donat resposta per col·laborar-hi o presentar una proposta que el millori”.

En referència a l’aplicació del pla de xoc social del Govern Alternatiu, ha assegurat que “hauria estat possible aprovar-lo i posar-lo en pràctica aquest mateix any si el Govern hagués aprovat uns pressupostos per aquest 2021″.
Salvador Illa també s’ha referit a la gestió de la Formació Professional per part del Govern que lidera Pere Aragonès: “Hi ha hagut un problema de planificació, de prospecció i una gestió ineficient. En aquests moments poden expulsar milers de joves catalans del sistema educatiu o truncar la seva continuïtat formativa”.

La Cimera Social de la Fundació Rafael Campalans ha comptat també amb intervencions de representants socialistes com l’expresident de la Generalitat José Montilla; la viceprimera secretària del PSC i directora de l’Informe Social de la Fundació, Eva Granados, i el secretari d’Estat d’Educació, Alejandro Tiana.

També ha comptat amb la participació d’Esther Niubó, Ariadna Castillo Pérez i Pol Gibert a la taula sobre “Formació Professional: qualificació, especialització, oportunitats i futur”, i de Laura Ballarín, Guillem Vidal, Esther Mateu i Raúl Moreno a la taula celebrada sota el títol “D’Europa a Catalunya: una estratègia comuna contra les desigualtats”.

Comparteix: