Salvador Illa al Cafè d'idees de TVE

Salvador Illa denuncia “una possible purga i politització” al cos dels Mossos

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, s’ha mostrat avui “molt preocupat” per les informacions periodístiques que apunten a “una possible purga i politització” del cos dels Mossos. “Per aquí no podem passar. Hem demanat compareixences i iniciarem tot un treball parlamentari per arribar al fons d’aquesta qüestió”, ha afirmat en una entrevista al programa Cafè d’idees. “Retirar el responsable d’investigació dels Mossos i no explicar per què es fan altres canvis dient que es vol feminitzar el cos, no és convincent. I si s’han esborrat correus electrònics i hi ha interferències polítiques, ho volem saber”, ha afirmat

 

D’altra banda, a l’entrevista Salvador Illa ha celebrat la reunió que divendres passat va mantenir amb la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, per un “nou pacte pel català”. En aquest sentit, s’ha mostrat disposat a arribar a un acord però ha subratllat que també cal parlar de “convivència lingüística” perquè “hi ha gent que voldria que el castellà tingués el mateix tracte que l’anglès a les escoles”. Illa ha considerat “molt acceptable” el plantejament de la consellera sobre com s’ha de començar a treballar i s’ha mostrat disposat a arribar un acord “pel català i per la convivència lingüística”.

 

Pel que fa a la reforma laboral, el Primer Secretari del PSC ha criticat que ERC “boicotegi” l’acord i ha demanat als republicans que “respectin el pacte que s’ha arribat amb els agents socials”.

El tweet destacat

Vídeo de la intervenció completa

Vídeo complet de Salvador Illa

Comparteix: