Salvador Illa i Josep Borrell a Brusel·les

“Quin camí vol prendre el Govern? El de la radicalitat o el de la centralitat?”

El President del Grup Socialistes i Units per Avançar i cap de l’Oposició, Salvador Illa, ha afirmat avui que “som l’alternativa a un Govern que creiem que no funciona. Volem ajudar, des d’aquesta posició d’alternativa, a que Catalunya no perdi més oportunitats i avanci en allò que pugui avançar. I un element clau per què això es produeixi és que hi hagi uns pressupostos”. “El PSC està disposat a asseure’s, enraonar i contribuir a que hi hagi uns Pressupostos. Aquests que s’han presentat no són els que hauríem elaborat nosaltres però entenem que hi ha un bé major: que Catalunya tingui uns Pressupostos ajustats a la situació”, ha afegit.

Segons Salvador Illa, “nosaltres treballem en tres direccions: seguir invertint recursos per lluitar contra la pandèmia i fer front a les seves conseqüències, una recuperació econòmica amb justícia social, i garantir que ningú quedi enrere. Volem analitzar els Pressupostos amb rigor i després prendrem una decisió”. “Quin camí vol prendre el Govern? El de la radicalitat o el de la centralitat?”, s’ha preguntat. 

El President del Grup Socialistes i Units per Avançar ha considerat una “incoherència” que JxCat demani facilitar la tramitació dels comptes de la Generalitat mentre al Congrés dels Diputats ha optat per presentar una esmena a la totalitat als pressupostos generals de l’Estat. “Demanen que aquí s’estigui a l’alçada, i sobta més quan molts dels recursos que s’incorporen depenen dels PGE”, ha subratllat. 

Salvador Illa ha fet aquestes declaracions des de Brussel·les, on s’ha reunit amb l’ambaixador de la Representació Permanent d’Espanya davant la UE, Marcos Alonso, amb el portaveu i director general de Comunicació del Parlament Europeu, Jaume Duch;  la presidenta de la Comissió d’Assumptes Econòmics del Parlament Europeu i vicesecretària del Partito Democratico d’Itàlia, Irene Tignali; el comissari de Treball i Drets Socials, Nicolas Schmidt; la comissària de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, i amb l’Alt Representant i vicepresident de la Comissió Europea, Josep Borrell.  

També s’ha trobat amb l’exprimer ministre italià i secretari nacional del Partito Democratico, Enrico Letta, i, finalment, amb la presidenta del Grup Socialists & Democrats i secretària del PSOE per a la UE, Iratxe García Pérez. 

Salvador Illa ha indicat que durant aquests dos dies a Brussel·les “les reunions han estat molt profitoses, hem pogut parlar del pilar social europeu, que per a nosaltres és fonamental, i hem pogut parlar de la situació a Catalunya i de la importància que té per a nosaltres el diàleg, també el diàleg entre catalans”.

El tweet destacat

Comparteix: