Miquel Iceta i Salvador Illa inicien el relleu a la primera secretaria del PSC

“Quan pensem cap enfora, l’encertem. Toca un relleu a la Primera Secretaria”

El secretari d’Organització del PSC i cap de l’Oposició, Salvador Illa, ha afirmat avui que “presentaré la meva candidatura a la Primera Secretaria del partit. Aquest és un projecte col·lectiu fet amb molts accents, amb molts matisos, de tot el territori de Catalunya. Ho serà essent perquè troba la seva força en la naturalesa col·lectiva. Amb molt orgull i molt honor, m’ofereixo a liderar el PSC. “Moltes gràcies Miquel Iceta pel teu socialisme, per la teva catalanitat, per portar Catalunya al cap i al cor, pel teu mestratge polític, per marcar el camí en moments difícils, pel que has fet, estàs fent i necessitem que segueixis fent per al PSC”, ha afegit.

 

Durant la seva intervenció al Consell Nacional, Salvador Illa ha assenyalat que “el PSC és i ha de seguir sent un partit de Govern. Ha de ser el partit del respecte a totes les idees i a totes les maneres de pensar. Ha de ser el partit de la proximitat, ha de ser un partit inconformista. Ha de revisar les seves polítiques per anar a més, per fer avançar el nostre país. Ha de ser un partit ambiciós, perquè vol ambició per a Catalunya. Ha de ser el partit del diàleg, del diàleg entre catalans, del diàleg amb la resta d’Espanyols i amb la resta d’Europa. Ha de ser un partit útil, al servei de totes les ciutadanes i ciutadans de Catalunya”.

 

Per la seva banda, Miquel Iceta ha dit que “crec que tocava un relleu al capdavant de la Primera Secretaria. No ens podem permetre disfuncions, hem d’assegurar la plena dedicació a la política catalana del Primer Secretari del PSC. Les decisions no s’han de prendre en clau interna, sinó pensant en el servei a ciutadanes i ciutadans. Quan pensem cap enfora, l’encertem. Les nostres conviccions i els nostres principis són molt sòlids. No som producte de conjuntures, per això hem sortit de les crisis que hem patit”.

 

Tant Salvador Illa com Miquel Iceta han tingut paraules de reconeixement per a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i s’han referit a la moció de censura a Badalona: “no és un acte contra ningú, és un acte de servei per a les ciutadanes i ciutadans de Badalona, fet amb tanta determinació com respecte. Donem les gràcies Rubén Guijarro i al seu equip per fer-ho possible”.

Les fotos de Miquel Iceta i Salvador Illa al Consell Nacional del PSC

Consell Nacional del PSC

Vídeo de les intervencions completes

El tweet destacat

Comparteix: