Més de 200.000 persones d’una vintena de municipis catalans, afectades pels talls de subministrament de la xarxa elèctrica

Alcaldes i alcaldesses socialistes es reuneixen aquest dimecres amb responsables de Endesa davant la manca de resposta del Govern de la Generalitat

Els talls en els subministrament elèctric que estan patint nombrosos municipis de Catalunya afecten més de 200.000 persones d’una vintena de localitats, segons les primeres dades de l’informe que està elaborant el PSC. Per això, i davant la manca de resposta de la Generalitat, alcaldesses i alcaldes socialistes es reuniran demà dimecres amb responsables de la companyia Endesa. “Els i les socialistes encara esperem explicacions del Govern, una mostra més que defugen les seves responsabilitats i no ofereixen cap solució. Per això, abordarem directament amb la companyia aquesta problemàtica, que no pot allargar-se més”, ha explicat el Secretari de Política Municipal del PSC, Jaume Collboni.

També ha avançat que “l’informe que hem encarregat ens permetrà tenir una radiografia precisa de les zones i barris afectats per aquests talls de subministrament, amb nombre d’incidències, la seva durada i llars afectades i, a partir d’aquí, emprendre les accions necessàries de manera coordinada i solucionar d’una vegada aquesta situació de vulnerabilitat i indefensió que pateixen milers de famílies”.

De Barberà del Vallès a Torrelles de Llobregat

Per ara, el municipis que han manifestat problemes greus amb el subministrament són Barberà del Vallès, Barcelona, Badalona, Castellbell i el Vilar, Cerdanyola del Vallès, Esparreguera, Figueres, Girona, Granollers, Igualada, Les Masies de Voltregà, Lliçà d’Amunt, Masquefa, Ripollet, Sabadell, Sant Hipòlit de Voltregà, Terrassa i Torrelles de Llobregat.

Per a Collboni, “parlem de barris amb milers de famílies que pateixen i malviuen amb aquesta incertesa continuada per la manca d’un servei essencial, famílies emparades per l’Estatut i la Llei de garantia i qualitat del subministrament elèctric, que obliga el Govern català a solucionar aquesta urgència social. Per això hem emplaçat la companyia subministradora a una reunió immediata”.

Després de la reunió mantinguda ahir per alcaldes i alcaldesses del PSC, aquest matí el Grup PSC-Units ha registrat al Parlament la sol·licitud de compareixença perquè el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, doni explicacions sobre les darreres afectacions provocades pel temporal Filomena. En relació a la petició, Collboni ha recordat que “a l’espera d’obtenir una resposta, ens reservem el dret de presentar accions legals contra l’actual Executiu català”.

Comparteix: