Manifest pel dia internacional de la Discapacitat

En el seu Manifest pel dia internacional de la Discapacitat, amb el títol de “Més justícia social per la defensa dels drets de les persones amb discapacitat”, el PSC té l’objectiu de posar en valor i defensar obertament els drets de totes les persones amb discapacitat i/o amb problemes de salut mental a tots els àmbits de la societat.

Denunciem que per al govern de la Generalitat les persones amb discapacitat no són prioritàries, ja que és la comunitat autònoma que més ha reduït la despesa social des del 2009, concretament 14,2 M€ menys en serveis socials. I per tant, afectant directament als serveis i polítiques públiques adreçades a les persones amb discapacitat.

Els pressupostos per al 2022 que s’estan tramitant al Parlament de Catalunya, destinen menys recursos a drets socials del què el Govern va gastar l’any 2020. La partida específica per a persones amb discapacitat va desaparèixer l’any 2017 i tampoc ara s’ha recuperat, contribuint a invisibilitzar el col·lectiu de persones amb discapacitat als pressupostos.

Des del nostre partit, el missatge és clar: defensar i treballar amb compromís, responsabilitat i altura de mires amb l’objectiu final de garantir la consolidació dels drets de totes les persones amb discapacitat i/o amb problemes de salut mental: més accessibilitat, més inclusió i més igualtat.

El manifest

Descarrega el manifest pel Dia de la Discapacitat

Veure PDF

El tweet destacat

La Vanguardia mostra els papers manuscrits per Salvador Illa amb els que es va preparar la rèplica a Pere Aragonès.

Comparteix: