“Les dones necessitem governs feministes!”

“Reivindiquem la necessitat d’unir forces i apel·lem a la gran aliança de totes les dones progressistes i del moviment feminista”, exposa el Manifest del PSC amb motiu del 8M

Aquest 8 de març, Dia internacional dels Drets de les Dones, data d’homenatge al moviment feminista i, també, de revolució, “hem de continuar denunciant les discriminacions estructurals que patim les dones només pel fet de ser dones”, defensa el Manifest del PSC amb motiu d’aquesta jornada reivindicativa, que enguany assumeix el lema de Nacions Unides, ‘Per un futur igualitari al món de la covid-19’.

“Justament –assenyala el manifest– aquesta pandèmia ha posat en relleu com les crisis, una vegada més, afecten de diferent manera dones i homes no només des de l’àmbit de la salut, sinó també en l’àmbit econòmic i social”.

Davant d’aquesta realitat, “és necessari reivindicar la política com l’eina vital per transformar la realitat”, apunta el text, i això “només serà possible amb governs feministes. Una societat que aspira a ser realment democràtica i socialment justa no es pot permetre que la meitat de la població, les dones, siguin discriminades en cap àmbit”.

“Contra la violència masclista”

El Manifest del PSC, per tant, subratlla la idea que “les dones necessitem governs feministes, governs que prioritzin acabar amb la violència masclista” davant d’unes dades que són “esfereïdores: des que es comptabilitzen [2003] han estat assassinades 1.081 dones a Espanya, 169 a Catalunya”.

Així mateix, diu que “necessitem governs feministes amb voluntat de lluita contra la feminització de la pobresa i el sostre de vidre, que ja és de formigó armat: a Catalunya, les dones titulades són majoria en qualsevol dels tipus d’estudis universitaris en un 57,25 dels casos, però l’any 2020 teníem només 1.579.300 dones ocupades i cobrant de mitjana un 23% menys que ells”.

“El partit amb més suport de les dones”

“Hem estat el partit amb més suport de les dones en aquestes darreres eleccions, i això ha estat possible gràcies al nostre compromís amb el feminisme, en defensa de dels drets de les dones”. En aquest context, “reivindiquem que el masclisme és incompatible amb la democràcia, la llibertat i la igualtat reals”.

Per tot plegat, conlcou el manifest, “reivindiquem la necessitat d’unir forces i apel·lem a la gran aliança de totes les dones progressistes i del moviment feminista. Les dones necessiten governs feministes que prioritzin la defensa dels seus drets. Perquè sense drets no hi ha igualtat. Perquè sense igualtat no hi ha llibertat, les dones necessitem governs feministes ja!”.

Manifest del PSC amb motiu del Dia internacional dels Drets de les Dones

Veure PDF
Comparteix: