“Els socialistes donem un sí crític a la Llei de les àrees de promoció econòmica urbana”

Alícia Romero anuncia que “incorporarem la modificació de la llei en el programa electoral per tal que compti amb un enfocament més municipalista”

Aquest migdia el Parlament de Catalunya ha donat llum verda a la llei de les àrees de promoció econòmica urbana. Segons la portaveu adjunt del Grup Socialista, Alícia Romero, “és una reivindicació que els socialistes portem fent des de fa més de 10 anys i que constitueix una planca clau per enfortir l’activitat comercial econòmica i urbana. Va ser l’any 2012 quan vàrem presentar la primera iniciativa parlamentària que no va prosperar degut al vot contrari de CiU i vam seguir insistint fins que l’any 2017 vam incorporar a la llei de comerç, serveis, fires una disposició final instant al Govern a presentar la llei en 18 mesos”.

Romero ha afirmat que “el Govern va presentar la llei 36 mesos més tard, fet que ha provocat que la tramitació parlamentària hagi estat ràpida, sense comptar amb el temps necessari per treballar amb serenitat i rigor el text legislatiu. Malgrat tot, els socialistes hem treballat amb voluntat d’acord, de millorar el text inicial presentat pel Govern, i per això vàrem presentar 14 esmenes conjuntes amb diferents grups que han estat acceptades, i d’altres 28 presentades en solitari de les que s’han acceptat 16 i en queden 12 no incorporades”.

“És per aquest motiu que els socialistes fem un vot afirmatiu però crític. Creiem que la llei no defensa prou el paper dels municipis, no dóna prou eines als ajuntaments per poder facilitar la creació de les APEUS i no concreta recursos per aquesta tasca. Les àrees de promoció econòmica urbana han de ser veritables instruments de cooperació públic-privada entre l’activitat econòmica i comercial els ajuntaments, encaminades a modernitzar i promocionar diferents zones urbanes per tal de millorar la competitivitat de les empreses, tot afavorint la creació d’ocupació de qualitat”, ha afegit.

“Al programa electoral que s’aprovarà al mes de gener incorporarem la modificació de la llei per tal que compti amb aquest enfocament més municipalista, donant garanties per aconseguir que les APEUS esdevinguin un instrument al servei del teixit econòmic i les ciutats”, ha conclòs Romero.

COMPARECENCIA DEL PRESIDENTE DEL GOBIERNO TRAS EL CONSEJO EUROPEO EXTRAORDINARIO

Veure PDF
Comparteix: