Salvador Illa Roca a un acte del PSC

L’Autoritat Electoral del PSC designa Salvador Illa primer secretari electe

La decisió haurà de ser ratificada pel Congrés Extraordinari que el partit celebrarà el desembre a Barcelona

“Vull ser primer secretari del PSC per seguir treballant pel retrobament dels catalans i les catalanes; per recuperar la força i la unitat de Catalunya i la seva gent”, afirma en una carta adreçada a la militància

 

Avui, reunida a Barcelona, l’Autoritat Electoral del PSC, ha designat Salvador Illa primer secretari electe del partit, una decisió que haurà de ser ratificada en el Congrés Extraordinari que se celebrarà els dies 18 i 19 de desembre a la capital catalana. La d’Illa ha estat l’única candidatura presentada.

Entre els suports recollits, s’hi compten els de Raimon Obiols, Narcís Serra, José Montilla, Pere Navarro i Miquel Iceta, que han estat primers secretaris del PSC. El representant de Salvador Illa en el procés ha estat Roman Ruiz, que va ser primer secretari del PSC al Vallès Oriental i alcalde de Montmeló.

 

Carta a la militància

En una carta adreçada a la militància del partit, Salvador Illa reflexiona que “som en un moment de canvis de gran abast i molt de fons a nivell mundial”, uns canvis, afegeix, que son “molt ràpids, accelerats i de molta intensitat”.

“La pandèmia de la COVID-19 ha posat de manifest les vulnerabilitats de les nostres societats, reforçant-ne la necessitat de la dimensió pública, la necessitat que hi hagi institucions fortes que vetllin per l’interès general”, exposa. En aquest context, subratlla “la vigència dels plantejamens socialdemòcrates” i afirma que “Europa s’ha reivindicat en aquesta crisi sanitària i n’ha sortit clarament reforçada”.

 

Catalunya: “massa temps que no està pel que ha d’estar”

“En aquest context de canvis -sosté el primer secretari electe- Catalunya porta massa temps que no està pel que ha d’estar”, amb “una dècada perduda” a “les esquenes”, marcada per “mals governs, governs dividits, prioritats equivocades i malbaratament de temps i energies”.

Així les coses, apunta Illa, després d’aquesta “dècada perduda” a Catalunya “s’està obrint un temps nou”, gràcies a la victòria del PSC a les últimes eleccions al Parlament de Catalunya, celebrades el 14 de febrer del 2021. Uns comicis que “van evidenciar que el diàleg, la reactivació econòmica i la reconstrucció social tenen una àmplia base i un ampli suport”, les “tres prioritats que els socialistes hem establert com a punts cardinals de la nostra acció política, que hem articulat a l’entorn del Govern Alternatiu de Catalunya”.

 

Objectiu ambiciós: governar Catalunya

“Crec honestament -assenyala a continuació- que els darrers anys a Catalunya la por ens ha tenallat i la impotència ens ha frustrat, però avui l’esperança i la il·lusió ens empenyen a obrir nous horitzons. I en aquesta nova etapa, reparadora i esperençadora, el PSC hi ha de jugar un paper protagonista”, perquè “hem aconseguit ser el primer partit de Catalunya”, que era “l’objectiu” que es va marcar Miquel Iceta en el 14è Congrés, el primer secretari que, amb gran mestratge polític, ha marcat el camí del partit en temps difícils –“moltes gràcies Miquel Iceta pel teu socialisme, per la teva catalanitat, per portar Catalunya al cap i al cor, pel teu mestratge polític, per marcar el camí en moments difícils, pel que has fet, estàs fent i necessitem que segueixis fent per al PSC”, manifestava Salvador Illa en l’últim Consell Nacional del PSC, celebrat a Barcelona el diumenge, 24 d’octubre de 2021.

“Ara l’objectiu és encara més ambiciós: governar Catalunya. Estem preparats per fer-ho i ho farem amb un partit fort, sòlid, plenament compromès amb l’ideari socialdemòcrata, reafirmant el seu compromís amb Catalunya, Espanya i Europa, parlant a la Catalunya sencera i no només  a una part”, proclama Illa, que afegeix: “El PSC ha de ser un partit que aspira a governar. Un partit que faci del respecte la màxima a partir de la qual dur a terme qualsevol acció política. El PSC ha de seguir sent el partit de la proximitat, dels alcades i alcaldesses, dels regidors i regidores. Un partit incoformista, per a anar a més, per voler més als ciutadans i ciutadanes de Catalunya. El PSC ha de ser un partit ambiciós, que vol que Catalunya torni a liderar, a ser pionera, a ser l’avantguarda. El PSC ha de ser el partit del diàleg, entre catalans i catalanes, entre catalans i la resta d’Espanya i també amb Europa. I, sobretot, el PSC ha de ser un partit útil, al servei de la ciutadania de Catalunya”.

 

El PSC, un paper fonamental

I acaba: “Vull ser primer secretari del PSC per seguir treballant pel retrobament dels catalans i les catalanes; per recuperar la força i la unitat de Catalunya i la seva gent. (…) Creieu-me si us dic que els millors anys per a Catalunya estan per venir. Uns anys en què el bon govern, el diàleg i els avenços econòmics seran el combustible del motor industrial, social i cívic que històricament Catalunya ha representat. Uns anys, els que vindran, sense bàndols ni blocs. (…) Uns anys que s’han de construir sobre la base d’un millor autogovern, un finançament just i la prosperitat per a tothom. Uns anys en què el paper del PSC en la construcció del país serà fonamental”.

La carta de Salvador Illa a la militància del PSC

Carta de Salvador Illa a la militància

Carta de Salvador Illa a la militància

Veure PDF

El tweet destacat

Comparteix: