“L’actual govern d’Espanya és el primer de la democràcia que no prorroga les concessions de peatges”

El diputat del Grup Socialistes i Units per Avançar Jordi Terrades ha afirmat avui que “l’actual govern d’Espanya és el primer de la democràcia que no prorroga les concessions, i ha complert el compromís de recuperar-les i aixecar peatges. Els únics peatges que quedaran a Catalunya són els concessionats per la Generalitat”.

Segons Terrades, “el PSC considera que el model de gestió, bàsicament els manteniments, s’han de consensuar i ser homogenis a nivell d’Espanya”. “Som partidaris que la Generalitat plantegi fórmules en els seus pressupostos per recuperar els peatges de les seves autopistes. Valorem que el conseller Puigneró congeli el seu model de vinyeta i s’obri a una fórmula homogènia a nivell d’Espanya com sempre hem proposat els socialistes catalans”, ha afegit.

“També considerem que, com en altres infraestructures de transport, per exemple ferroviàries i aeroportuàries, els usuaris/es participen en el cost del seu manteniment, en les viàries d’alta capacitat també ho han de fer. Si és per via pressupostària ho fem recaure sobre tots els contribuents les utilitzin o no, i no és just”, ha conclòs.

Comparteix: